5 غذا که فعالیت سیستم ایمنی را بهبود می بخشد
به گزارش مجله اندیشه، سوپ جوجه نیاز بدن به مایعات و پروتئین را تأمین می کند که هر دوی آن ها کمک می کنند نیاز بدن به مواد مغذی رفع شود و فرد در زمان ناخوشی و بیماری بتواند همچنان سرحال بماند.
اگر از قدیم اعتقاد دارید که سوپ جوجه مادربزرگ درمانی برای تمام دردهاست، چندان بیراهه نرفته اید. فرقی ندارد که در حال حاضر دچار سرماخوردگی، آنفولانزا یا سایر ویروس ها شده باشید و بخواهید آن ها را شکست دهید یا اینکه بخواهید از وقوع هر یک از این موارد پیشگیری کنید، برخی از غذا ها هستند که در هر حال سیستم ایمنی بدن شما را تنظیم می کنند.
رعایت درست بهداشت فردی برای مثال شستن دست ها و دور نگه داشتن آن ها از بینی، دهان و چشم ها (که مجرای ورود باکتری ها و ویروس ها به بدن هستند) بهترین راه برای مقابله با بیماری های مسری است؛ با این حال دانشمندان بر سر چند نوع غذا که می تواند فعالیت سیستم ایمنی بدن را تنظیم کند توافق دارند.
این مطلب را تا خاتمه بخوانید تا ببینید کدام غذا ها را باید به بخشی از رژیم غذایی سالم خود وارد کنید.
1-سوپ جوجه
شما هم هر وقت آبریزش بینی پیدا می کنید سراغ یک کاسه سوپ جوجه را می گیرید؟ اصلا تعجبی ندارد، زیرا بر طبق یک مطالعه که در سال 2000 انجام و بعد از داوری در ژورنال چِست چاپ شد، سوپ جوجه دارای خاصیت ضدالتهابی است که به نظر می رسد شدت نشانه های سرماخوردگی را کاهش می دهد.
چرا ویتامین ها نمی توانند سیستمِ ایمنی را تقویت کنند؟
همزمانی کووید-19 و آنفولانزای فصلی شدت بیماری را بیشتر می کند یا کمتر؟
محققان مواد اولیه ای مانند سبزیجات را که غنی از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها هستند برای کمک به کاهش التهاب تأیید می کنند. هنوز اتفاق نظر درباره اینکه سوپ جوجه باید چه موادی داشته باشد یا چه مقدار از آن را باید مصرف کرد، وجود ندارد، اما محققان باور دارند که لب زدن به هر مایعِ گرمی می تواند نشانه های بیماری در دستگاه تنفسی فوقانی را بهبود ببخشد.
بنابراین، درحالیکه توصیه نمی شود دارو های سرماخوردگی را کنار بگذارید و به جایش سوپ جوجه مصرف کنید، گفته می شود که سوپ جوجه به فرایند بهبود کمک می کند.
مزایای سوپ جوجه: سوپ جوجه نیاز بدن به مایعات و پروتئین را تأمین می کند که هر دوی آن ها کمک می کنند نیاز بدن به مواد مغذی رفع شود و فرد در زمان ناخوشی و بیماری بتواند همچنان سرحال بماند.
2-مرکبات
پرتقال، گریپ فروت، لیموترش و شیرین منبعی غنی از ویتامین سی هستند. برطبق مطالعه ای که در سال 2015 در ژورنال کمیستری سنترال منتشر شد، ویتامین سی یک آنتی اکسیدان قوی است که نقش مهمی در عملکرد سلول های ایمنی ایفا می کند.
این مقاله می گوید پوست کندنِ یک عدد پرتقال تأثیر چندانی در پیشگیری از بیمار شدن یا کوتاه کردنِ مدت زمان سرماخوردگی ندارد. اما برطبق مطالعه ای که در سال 2017 در ژورنال نوترینتس چاپ شد، عادت پیدا کردن به خوردنِ طیفی از غذا ها که حاوی ویتامین سی و انواعی از آنتی اکسیدان ها هستند (مانند انواع مرکبات) می تواند سلامت عمومی بدن را بهبود ببخشد. محققان همچنین دریافتند که کمبود ویتامین سی با نقص سیستم ایمنی و افزایش حساسیت نسبت به عفونت ها مرتبط است.
یک نکته: یک عدد پرتقال بیشتر از یک لیوان آب پرتقال خاصیت دارد، زیرا میوه ها در مقایسه با آب میوه فیبر، آنتی اکسیدان، ماده مغذی گیاهی و پروبوتیک های بیشتری دارند که همگی از سلامت فرد محافظت می کنند.
3-ماست و پروبیوتیک ها
سیستم گوارش و تریلیون ها باکتری که در آن زندگی می کنند، 60 درصد از کل سیستم ایمنی را تشکیل می دهند. به طور کلی، باکتری های طبیعیِ معده به عمل هضم کمک می کنند و پوشش معده را سالم نگه می دارند. اما، داروها، عفونت ها، بیماری و سایر عوامل محیطی (مانند آنچه که می خورید) می توانند تعادل باکتری های معده را به هم بزنند به همین دلیل بسیار هوشمندانه است که باکتری های سودمندی که به عنوان پروبیوتیک شناخته می شوند و در مکمل های غذایی یا در غذا هایی مانند ماست و مخمر هایی مانند کِفیر، کیمچی، میزو و کلم ترش پیدا می شوند، را مصرف کنید.
تحقیقات درباره ارتباط پروبیوتیک ها و سلامت عمومی بدن هنوز ادامه دارد و در حال تکمیل شدن است، آن هم به این دلیل که تعداد بی شمار پروبیوتیک وجود دارد که باید بررسی شود. آنچه تا این لحظه می دانیم آن است که پروبیوتیک ها ضرری برای افراد سالم ندارند.
4-انواع لوبیا و غذا هایی که حاوی فیبرِ پری بیوتیک هستند
فیبر ها یا کربوهیدرات هایی که از سیستم گوارشی عبور می کنند تا عمل هضم و حذف سالم را بهبود ببخشند بخشی از یک رژیم غذایی مغذی هستند. مصرف فیبر های پری بیوتیک، نوعی از فیبر ها که به تغذیه باکتری های سالم در معده کمک می کند، ممکن است نقش مهمی در حمایت از عملکرد سیستم ایمنی ایفا کند.
غذا های حاوی فیبر پری بیوتیک: انواع لوبیا، پیاز، سیر، غلات کامل مانند جو دو سر، سویا، میوه هایی مانند موز، تره فرنگی و بادام هندی است.
5-غذا های سرشار از روی یا زینک
یکی از مواد مغذی که برای عملکرد درست سیستم ایمنی ضروری است، روی است که در غذا هایی مانند ماست، شیر، مرغ، گوشت قرمز، لوبیا، آجیل و غلات کامل یافت می شود. غذا های دریایی به خصوص صدف های خوراکی بهترین منبع روی هستند.
بیشتر افراد زینک را از طریق رژیم غذایی روزانه دریافت می کنند، اما نتیجه یک فراتحلیل که با مشارکت 575 نفر شرکت کننده اجرا شده است نشان می دهد، وقتی فرد در حال مبارزه با یک ویروس است، مصرف مکمل هایی که دارای زینک هستند (حداقل 75 میلی گرم روی در روز) از شروع سرماخوردگی تا وقتی که فرد بهتر شود، ضروری است.
خلاصه کلام
اگر می خواهید سیستم ایمنی خود را سالم نگه دارید، دنبال کردن یک رژیم غذایی که شامل غلات کامل، میوه های تازه، سبزیجات، گوشت، ماهی، تخم مرغ و مواد لبنی است (به خصوص در فصل آنفولانزا) یک ضرورت است.
همچنین اطمینان حاصل کنید که دست های خود را به مدت 20 ثانیه با صابون می شویید و همواره آن ها را از صورت خود دور نگه دارید. از کسانی که بیمار هستند دوری کنید و اشیاه و مکان هایی (مانند دستگیری درها، تلفن و کی برد) که افراد بسکمک آن ها را لمس می کنند، عفونت زدایی کنید. این کار ها به همراه یک رژیم غذایی متعادل می تواند شما را سالم نگه دارد.
منبع: weightwatchers
ترجمه: سایت خبرنگاران
منبع: فرادید