مضرات مصرف دائم پنیر

به گزارش مجله اندیشه، تهران (پانا) - پنیر ماده ای است که در جهان افراد زیادی از انواع مختلف آن همواره استفاده می نمایند. همواره هم به عنوان منبع کلسیم و مصرف لبنیات توصیه شده است، اما استفاده زیاد این ماده نیز ضررهایی دارد و برخی از انواع پنیرها هیچ کلسیم و پروتئینی به بدن نمی رسانند و باید مصرف آن محدود گردد.

مضرات مصرف دائم پنیر

به گزارش خبر فوری، پنیر در انواع مختلف و طعم های متنوع در سراسر جهان وجود دارد و بیشتر مردم به این خوراکی علاقه مند هستند، اما مصرف زیاد پنیر برای بدن بسیار مضر و خطرناک است.

پنیر در تمام انواع و شکل ها خوشمزه به نظر می رسد و احتمالاً شما حداقل یک نوع از آن را بیشتر می پسندید اما به نظرتان آیا مصرف روزانه پنیر خطرناک است و نباید این عادت را داشته باشیم؟

نوع پنیر، میزان مصرف در طول روز و مسائل جسمانی فرد می تواند معین کند که او چقدر می تواند از این ماده استفاده کند. اگر عدم تحمل لاکتوز دارید، نباید خیلی پنیر بخورید، مخصوصاً پنیرهایی که لاکتوز بالایی دارند. اگر بیماری قلبی دارید، بهتر است پنیر را نادیده بگیرید و از پنیرهایی بهره ببرید که سدیم خیلی پایین و چربی خیلی کمی دارند.

پنیر متشکل از پروتئین، ویتامین و مواد معدنی است ؛ بنابراین حتماً آن را به طور متعادل در رژیم غذایی خود جای دهید، اما هر ماده غذایی در صورتی که زیاد استفاده گردد، معایبی هم دارد. خوردن پنیر می تواند به چند علت برای شما مفید باشد.

رساندن پروتئین به بدن

در هر وعده پنیر بین 5 تا 7 گرم پروتئین وجود دارد. در صورتی که یک تخم مرغ 6 گرم پروتئین دارد و این موضوع نشان می دهد که پنیر تا چه حد پروتئین بالایی دارد و مهم تر از همه اینکه مواد مغذی آن زیاد است و شما را سیر نگه می دارد.

افزایش کلسیم بدن

یک قاچ از پنیر تقریباً 150 الی 300 میلی گرم کلسیم دارد و بیشتر افراد با استفاده از پنیر؛ کلسیم بدن خود را تامین می نمایند و در نتیجه می توانید بفهمید که این ماده چقدر خاصیت دارد و می تواند برای سلامت استخوان هایتان مفید باشد.

تامین ویتامین، مواد معدنی و پروبیوتیک

اصلا نباید تعجب کنید، زیرا پنیر حاوی میزان زیادی ویتامین آ است که نه تنها برای سلامت چشم اهمیت دارد، بلکه خواص آنتی اکسیدانی هم دارد. بعلاوه ویتامین ب 12 به عنوان یک ماده کلیدی در آن وجود دارد و حاوی فسفر است که به رشد عضلانی می پردازد و شرایط بدن شما را بهبود می بخشد. مهم تر از همه اینکه پروبیوتیک نیز دارد.

در دسترس بودن

بله شما می توانید پنیر را داخل یک تکه نان بگذارید و با خودتان هر جایی همراه کنید، حتی می توانید با سبزیجات هم آن را بهره ببرید و در نتیجه سرو کردن آن اصلاً کار سختی نیست و همواره در دسترس است. پیش تر اشاره کردیم کسانی که به لاکتوز مقاومت دارند یا به عدم تحمل لاکتوز دچار هستند، باید پنیری را استفاده نمایند که لاکتوز پایینی دارد. به عنوان مثال پنیر پارمسان، سوئیسی و چدار جزو گزینه هایی هستند که لاکتوز کمی دارند. حتی پنیر موزارلا و یا پنیر شیر بز هم لاکتوز کمی نسبت به پنیر شیر گاو دارد. پس این افراد هم خیلی در استفاده کردن پنیر محدودیت ندارند، زیرا پنیرها خیلی متنوع هستند.

یک قاچ از پنیر 450 میلی گرم سدیم دارد و در نتیجه این میزان بسیار بالاست و باید مراقب باشید که خیلی در مصرف آن زیاده روی نکنید، زیرا اگر سدیم بالا برود، احتمال ابتلا به مسائل جسمانی از جمله مسائل قلبی بالاتر خواهد رفت .

وارد کردن میزان زیادی چربی اشباع شده

چربی اشباع شده چربی است که نباید در مصرف آن زیاده روی کنید. اما اگر هر روز پنیر بخورید، احتمال اینکه این ماده در بدن تان خیلی زیاد گردد، افزایش پیدا می نماید و این موضوع اصلا خوب نیست. اگر عادت به خوردن هر روز پنیر دارید به نکات زیر توجه کنید.

پنیر با لاکتوز پایین

اگر مطمئن باشید پنیری که استفاده می کنید، لاکتوز پایینی دارد احتمالاً مسئله ای پیش نمی آید و این برای افرادی که عدم تحمل لاکتوز را دارند هم مناسب است.

مصرف نکردن پنیر خام

مصرف پنیر خام به وسیله برخی افراد محدود می گردد، زیرا پاستوریزه نیست و پاتوژن های مضر آن کشته نشده و باعث ایجاد بیماری های جدی می گردد، اما باید به این موضوع توجه داشته باشید که مصرف پنیر خام برای خانم های باردار یا هر کسی که سیستم ایمنی ضعیفی دارد و به بیماری مزمن مبتلاست، باید محدود گردد و این اجباری است.

مصرف نکردن پنیر خامه ای

پنیر خامه ای بیشترین حد چربی را دارد. پروتئین و کلسیم بالایی ندارد و بنابراین بهتر است که آن را استفاده نکنید. پنیر وگان نیز گزینه خوبی است اما به میزان کافی مواد مغذی را به میزان پنیرهای دیگر به بدن شما نمی رساند و این که چربی اشباع بالایی دارد. به طور مثال؛ در این نوع پنیرها از روغن نارگیل به میزان زیادی استفاده نموده اند. اگر آن را به طور منظم مصرف کنید، پروتئین و کلسیم به بدنتان می رسد اما از دیگر مواد مغذی محروم خواهید بود.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 12 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 12 اردیبهشت 1401 گردآورنده: andishemag.ir شناسه مطلب: 2060

به "مضرات مصرف دائم پنیر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مضرات مصرف دائم پنیر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید