طرز تهیه 8 غذای معروف نروژی، عکس

به گزارش مجله اندیشه، نروژ ، کشوری با یکی از طویل ترین خطوط ساحلی دنیا علاوه بر جاذبه های فراوان غذاهای متنوع و بسیار خوشمزه ای هم دارد. این کشور طبیعت بسیار زیبا و منحصربه فرد و آبدره های عمیق با آب های زلال و تمیز را در خود جای داده است. ماهیگیری هم بخش مهمی از فرهنگ نروژ به شمار می رود.

طرز تهیه 8 غذای معروف نروژی، عکس

در اینجا طرز تهیه چند غذای نروژی خوشمزه را برایتان آماده نموده ایم تا بتوانید با خوردن این غذاها بخشی از لذت سفر به کشورهای حوزه اسکاندیناوی را تجربه کنید. مواد لازم و دستور پخت این غذاها به گونه ای است که در خانه به راحتی می توانید آنها را تهیه کنید.

دستور پخت غذاهای محبوب نروژی

  • دامپلینگ سیب زمینی نروژی
  • فاریکال
  • سیب زمینی لفسه
  • سالمون نروژی در فویل
  • رول کلم نروژی
  • کاسرول سالمون
  • شوتکاکر یا میت بال نروژی
  • وافل نروژی

دامپلینگ سیب زمینی نروژی

دامپلینگ سیب زمینی به همراه بیکن سرخ شده از جمله محبوب ترین غذاهای سنتی نروژ است. مادرها و مادرعظیم های نروژی این غذا را به اشکال مختلف درست می نمایند و می توان گفت غذایی خاطره انگیز برای مردم این کشور است.

مواد لازم برای تهیه دامپلینگ سیب زمینی نروژی

6 عدد بیکن

2 پیمانه آرد چندمنظوره

یک دوم قاشق چای خوری بیکینگ پودر

10 عدد سیب زمینی متوسط (پوست کنده و رنده شده)

2 قاشق چای خوری نمک

رسپی دامپلینگ سیب زمینی نروژی

یک ماهی تابه عظیم را روی شعله ملایم قرار دهید و بیکن ها را در آن تفت دهید. سپس بیکن ها را از ماهی تابه خارج کنید اما روغن را دور نریزید. در یک کاسه متوسط آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید. سیب زمینی ها را به این مخلوط اضافه نموده و با هم ترکیب کنید تا یک خمیر چسبناک به دست آید.

در یک قابلمه عظیم آب را بجوشانید و دو قاشق چای خوری نمک به آن اضافه کنید. از مخلوط سیب زمینی و آرد 6 الی 7 عدد دامپلینگ به اندازه دلخواه درست کنید. آن ها را با دقت در آب جوش قرار دهید. اجازه دهید 45 الی 60 دقیقه در آب بجوشند. سپس دامپلینگ ها را با یک کفگیر از آب خارج کنید. روغن بیکن ها را که نگه داشته بودید روی دامپلینگ ها بریزید. این غذا را می توانید روز بعد در روغن سرخ کنید و یک غذای خوشمزه دیگر داشته باشید.

فاریکال

فاریکال (Fårikål) یکی از غذاهای سنتی نروژ است که از ترکیب گوشت و سبزیجات تهیه می گردد. در دهه 1970 فاریکال به عنوان غذای ملی این کشور انتخاب شد.

مواد لازم برای تهیه فاریکال

170 گرم گوشت گوسفند

یک سر کاهوی خردشده

2 پیمانه آب

یک و یک دوم قاشق غذاخوری دانه فلفل سیاه

نمک به مقدار لازم

رسپی فاریکال

ابتدا یک لایه از اسلایس های گوشت گوسفندی را کف یک قابلمه بچینید. روی آن را با یک لایه کاهو بپوشانید. لایه ها را به همین صورت تا تمام شدن مواد ادامه دهید. دانه های فلفل سیاه را داخل یک پارچه تنظیف تمیز و کوچک بگذارید و آن ها را وسط غذای خود قرار دهید. روی مخلوط گوشت و کاهو آب بریزید و درب قابلمه را بگذارید. اجازه دهید گوشت و کاهو به مدت 2 ساعت در آب بجوشند. سپس فلفل ها را از داخل غذا بیرون بیاورید و آن را سرو کنید.

سیب زمینی لفسه

سیب زمینی لفسه (Lefse) درواقع نوعی نان یا پن کیک نروژی است که مردم این کشور در وعده صبحانه آن را سرو می نمایند. می توان گفت این نان چیزی بین کرپ و پن کیک سیب زمینی است. این خوراکی معمولا با کَره یا شکر سرو می گردد اما تاپینگ های دیگری هم می توانید روی آن قرار دهید.

مواد لازم برای تهیه سیب زمینی لفسه

18 عدد سیب زمینی متوسط

یک دوم پیمانه خامه زده شده

یک دوم پیمانه کره

یک قاشق غذاخوری نمک

یک قاشق غذاخوری شکر سفید

4 پیمانه آرد چندمنظوره

رسپی سیب زمینی لفسه

سیب زمینی ها را پوست بکنید و آن ها را در یک قابلمه پر آب قرار دهید. آب را بجوشانید و اجازه دهید سیب زمینی ها آب پز شوند. پس از نرم شدن سیب زمینی ها آن ها را آبکش کنید. سپس آن ها را خوب له کنید. 8 پیمانه از سیب زمینی های له شده را به همراه خامه، کره، نمک و شکر در یک کاسه عظیم مخلوط کنید. روی مخلوط به دست آمده را بپوشانید و به مدت یک شب آن را در یخچال قرار دهید.

در این مرحله آرد را به مخلوط سیب زمینی اضافه کنید. از مخلوط سیب زمینی و آرد توپ های کوچکی به اندازه توپ تنیس درست کنید. البته می توانید اندازه توپ های خمیری را به دلخواه خود انتخاب کنید. پس از آماده شدن توپ ها آن ها را در یک بشقاب بچینید و در یخچال قرار دهید. توپ ها را یکی یکی از یخچال بیرون بیاورید. آن ها را روی یک سینی که از قبل آردپاشی نموده اید، پهن کنید. اگر برای پهن کردن خمیر از یک وردنه روکش دار بهره ببرید، احتمال چسبیدن خمیر به سینی کم تر می گردد.

اکنون خمیر لفسه آماده است. خمیرها را در یک ماهی تابه چدنی یا دستگاه گریل با حرارت زیاد قرار دهید. اگر خمیرها سریع به رنگ قهوه ای درآمدند زیر شعله را کم کنید. پس از آماده شدن هر لفسه آن را بر روی یک پارچه تمیز یا دستمال حوله ای قرار دهید. پن کیک ها را روی هم قرار دهید و روی آن ها را بپوشانید تا گرم بمانند و خشک نشوند.

سالمون نروژی در فویل

ماهی سالمون یکی از غذاهای دریایی محبوب در نروژ به شمار می رود. مردم این کشور غذاهای متنوعی با این ماهی تهیه می نمایند. یکی از معروف ترین غذاهای دریایی نروژ ماهی سالمون در فویل است.

مواد لازم برای تهیه سالمون نروژی در فویل

2 قاشق چای خوری روغن کانولا

2 عدد هویج متوسط

1 عدد تره فرنگی کوچک

1 عدد پیاز شیرین

یک دوم سر کاهو (کاهو را به 8 قسمت تقسیم کنید)

یک چهارم پیمانه کره بادام زمینی

یک چهارم پیمانه سس چیلی

یک چهارم پیمانه سرکه برنج

نمک کوشر و فلفل سیاه به مقدار لازم

یک چهارم پیمانه آب

750 گرم فیله ماهی سالمون بدون تیغ و پوست (فیله سالمون را به 8 قسمت مساوی تقسیم کنید)

1 عدد لیمو برای زمان سرو

یک چهارم پیمانه خامه ترش برای زمان سرو

رسپی سالمون نروژی در فویل

فر را روی 170 درجه سانتی گراد قرار دهید و 1 یا 2 عدد کاغذ روغنی آماده کنید. 4 عدد فویل را روی کانتر پهن کنید. سطح آن ها باید با روغن چرب گردد. هویج ها را پوست بکنید و آن ها را به صورت مورب و نازک خرد کنید. قسمت های سبز و ریشه تره فرنگی را جدا نموده و قسمت سفید آن را پوست بکنید و خوب بشویید. سپس آن را به صورت مورب و نازک خرد کنید. پیاز را از وسط نصف و به شکل هلال خرد کنید. تمام سبزیجات خردشده را داخل یک کاسه متوسط بریزید.

می توانید به دلخواه از کره بادام زمینی، سس چیلی یا سرکه برنج برای طعم دار کردن سبزیجات استفاده نمایید. پس از مزه دار کردن سبزیجات آن ها را به قسمت های مساوی تقسیم کنید و روی فویل ها قرار دهید. سپس روی آن ها را با کاهو بپوشانید و کمی نمک و فلفل روی این ترکیب بپاشید. یک قاشق غذاخوری آب روی هرکدام از پورشن هایی که آماده نموده اید، بریزید. روی هرکدام از پورشن های سبزیجات دو سالمون قرار دهید. ماهی ها را با نمک مزه دار کنید. سپس روی مواد را با فویل بپوشانید و اطراف آن را خوب ببندید.

کاغذ روغنی را روی سینی فر قرار دهید و فویل های حاوی سالمون را داخل فر بگذارید. اجازه دهید ماهی ها به مدت 10 لی 15 دقیقه در فر پخته شوند. پس از آماده شدن غذا قسمت میانی فویل باید کمی پف کند، سبزیجات باید ترد شده باشند و ماهی ها هم نرم و آبدار شوند. هرکدام از پورشن ها را در یک بشقاب جداگانه قرار دهید. از یک چاقو یا قیچی تیز برای باز کردن فویل ها بهره ببرید. هنگام باز کردن فویل ها مراقب خروج ناگهانی بخار باشید. هنگام سرو می توانید از خامه و لیموترش بهره ببرید. به خاطر داشته باشید که این غذا را باید بلافاصله بعد از خارج کردن از فر سرو کنید.

رول کلم نروژی

قرن ها است که کلم به طور وسیعی در نواحی مختلف نروژ کشت می گردد. پس تعجبی ندارد که رول کلم را در فهرست غذاهای کلاسیک این کشور مشاهده کنیم.

مواد لازم برای تهیه رول کلم نروژی

2 سر متوسط کلم

یک لیتر آب برای جوشاندن برگ های کلم

نمک برای جوشاندن آب

400 گرم گوشت چرخ نموده

یک و یک دوم قاشق چای خوری نمک

یک چهارم قاشق چای خوری فلفل

یک چهارم قاشق چای خوری پودر جوزهندی

یک چهارم قاشق چای خوری پودر زنجبیل

یک عدد تخم مرغ

2 قاشق غذاخوری خامه

یک و یک چهارم گوجه فرنگی رنده شده

نمک و فلفل به مقدار لازم

رسپی رول کلم نروژی

فر را روی 190 درجه سانتی گراد قرار دهید. آب را در یک قابلمه عظیم بجوشانید و یک قاشق نمک در آن بریزید. پس از به جوش آمدن آب، یک سر کلم به آن اضافه کنید و اجازه دهید 5 الی 7 دقیقه بجوشد تا زمانی که برگ های کلم شفاف شوند. سپس کلم را از آب خارج کنید و اجازه دهید سرد گردد. این مراحل را برای کلم دیگر هم تکرار کنید. زمانی که کلم به اندازه کافی سرد شد، برگ ها را با دقت جدا کنید. در این مرحله برگ های کلم باید کاملا نرم و انعطاف پذیر باشند.

گوشت، نمک، ادویه ها، تخم مرغ و خامه را در یک کاسه با هم مخلوط کنید. از دستان خود یا یک قاشق عظیم برای مخلوط کردن مواد بهره ببرید. مقداری از مواد را داخل برگ کلم بگذارید و آن را به شکل رول در بیاورید. این مراحل را تا تمام شدن مواد و برگ های کلم تکرار کنید. رول های کلم را داخل ظرف مخصوص فر قرار دهید و گوجه فرنگی های رنده شده را روی آن ها بریزید. سپس به میزان دلخواه نمک و فلفل اضافه کنید.

رول های آماده شده را داخل فر بگذارید و اجازه دهید به مدت 35 الی 40 دقیقه در فر بمانند تا حباب ها را روی سس گوجه فرنگی مشاهده کنید. این غذا را می توانید با سیب زمینی آب پز سرو کنید.

کاسرول سالمون

کاسرول سالمون یکی از غذاهای خوشمزه دریایی است که اغلب در زمستان های سرد نروژ سرو می گردد. مردم نروژ در مهمانی های خانوادگی و دورهمی ها به دور آتش می نشینند و در کنار هم به صرف این غذا مشغول می شوند.

مواد لازم برای تهیه کاسرول سالمون

230 گرم فیله سالمون نروژی

120 گرم سالمون دودی

4 عدد سیب زمینی

2 عدد پیاز

4 عدد تخم مرغ

170 گرم پنیر خامه ای

250 میلی لیتر شیر کم چرب

2 قاشق چای خوری کره بدون نمک

1 قاشق غذاخوری آب لیمو

2 قاشق غذاخوری شوید

پودر پاپریکا، نمک و فلفل به مقدار لازم

رسپی کاسرول سالمون

فر را روی 190 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. سیب زمینی ها را به مدت 5 دقیقه آب پز نمایید تا کمی نرم شوند. سپس آن ها را از آب خارج کنید و در گوشه ای قرار دهید. پیاز را در کره تفت دهید تا نیمه شفاف گردد. سالمون دودی و شوید را به این ترکیب اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید. سپس نمک و فلفل را داخل غذا بریزید.

کمی آب لیمو روی فیله های سالمون بریزید و آن ها را به مدت 5 الی 8 دقیقه بخارپز کنید. این کار باعث می گردد سالمون ها کاملا نرم و ورقه ورقه شوند. برای تهیه این غذا حتما از سالمون بدون تیغ و پوست بهره ببرید. در این مرحله سالمون های بخارپزشده را به قطعات کوچک تقسیم نموده و به ترکیب سالمون های دودی و شوید اضافه کنید. یک ظرف مخصوص کاسرول را بردارید و کف آن را چرب کنید. ابتدا یک لایه سیب زمینی بچینید و روی آن را با پنیر خامه ای بپوشانید. سپس یک لایه از مخلوط سالمون و شوید روی پنیر قرار دهید.

تخم مرغ ، شیر، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید و این ترکیب را روی مواد کاسرول بریزید. برای خوش طعم تر شدن روی لایه آخر کمی پودر پاپریکا بریزید. کاسرول را به مدت 40 دقیقه داخل فر بگذارید تا روی آن طلایی و سفت گردد. سپس با کمی نان برشته و کره یا سبزیجات بخارپز آن را سرو کنید.

شوتکاکر یا میت بال نروژی

شوتکاکِر (kjottkaker) یا میت بال نروژی یکی از غذاهای سنتی و قدیمی این کشور اسکاندیناوی است که اغلب در وعده شام سرو می گردد.

مواد لازم برای تهیه میت بال نروژی

2 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت

یک و یک دوم قاشق چای خوری آرد چندمنظوره

یک قاشق چای خوری پودر پاپریکا

سه چهارم قاشق چای خوری نمک

یک چهارم قاشق چای خوری فلفل سیاه

یک چهارم قاشق چای خوری پودر جوز هندی

یک سوم پیمانه به علاوه یک قاشق غذاخوری شیر یا آب

450 گرم گوشت چرخ نموده

روغن یا کره برای سرخ کردن

مواد لازم برای تهیه سس مخصوص میت بال نروژی

یک چهارم پیمانه کره

یک چهارم پیمانه آرد

یک قاشق چای خوری پودر پیاز یا یک عدد پیاز خامِ کوچک و خردشده

2 پیمانه آب

4 قاشق چای خوری آب گوشت

یک چهارم پیمانه خامه

رسپی میت بال نروژی

مواد خشک مانند نشاسته ذرت، آرد، پاپریکا، نمک، فلفل و پودر جوز هندی را در یک کاسه متوسط با هم ترکیب کنید. شیر را به این ترکیب اضافه کنید تا کاملا مخلوط و یکدست گردد. گوشت را به این مخلوط اضافه کنید و کاملا با قاشق مواد را با هم ترکیب کنید تا یک مخلوط چسبناک به دست بیاورید. در یک ماهی تابه روغن یا کره بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. میت بال ها را با دست یا با قاشق مخصوص آماده کنید و آن ها را در روغن بیاندازید تا سرخ شوند.

چند دقیقه صبر کنید تا دو طرف میت بال ها قهوه ای رنگ گردد. سپس آن ها را از روغن خارج کنید. تا زمان سرو غذا گوشت ها را گرم نگه دارید. روغن داخل ماهی تابه را در کناری نگه دارید تا برای تهیه سس از آن بهره ببرید. این غذا را می توانید با سس مخصوص، سیب زمینی آب پز یا سبزیجات بخارپز مانند کلم، هویج و بروکلی سرو کنید.

کره را در یک ماهی تابه متوسط قرار دهید و آن را روی شعله کم بگذارید تا کره آب گردد. آرد و پودر پیاز را به کره اضافه کنید و خوب هم بزنید تا آرد کمی قهوه ای رنگ گردد. این فرایند را به مدت 8 الی 10 دقیقه ادامه دهید. ماهی تابه را از روی حرارت بردارید و در حالی که مواد را هم می زنید به آن آب اضافه کنید. سعی کنید مواد را سریع هم بزنید تا صاف و یکدست گردد. البته باید مراقب باشید زیرا آرد داغ است و ممکن است با اضافه کردن آب به اطراف بپاشد. برای جلوگیری از این اتفاق می توانید آب را پیش از اضافه کردن به آرد بجوشانید.

سپس آب گوشت را به مواد اضافه کنید. مواد را روی شعله بگذارید و در حالی که به جوش می آیند آن را هم بزنید. سس به تدریج غلیظ می گردد. حرارت را کم کنید تا سس به مدت 7 الی 10 دقیقه دیگر روی شعله بماند و صاف و یکدست گردد. هرازگاهی سس را هم بزنید.

روغنی که از سرخ کردن گوشت ها کنار گذاشته بودید به مواد اضافه کنید تا طعم بهتری به سس بدهد. سپس خامه را داخل سس بریزید و خوب هم بزنید. این سس را روی میت بال ها بریزید و آن ها را به صورت گرم سرو کنید.

وافل نروژی

وافل نروژی یک صبحانه خوشمزه و بسیار آسان است که درست کردن آن یک سنت قدیمی نروژی به شمار می رود. وافل های نروژی عظیم، نرم و پفکی هستند. این وافل ها را می توانید با تاپینگ های مختلفی مانند مربا، پنیر قهوه ای نروژی یا خامه سرو کنید.

مواد لازم برای تهیه وافل نروژی

2 عدد تخم مرغ عظیم

2 قاشق غذاخوری شکر سفید

3 قاشق غذاخوری روغن مخصوص شیرینی

یک و سه چهارم پیمانه شیر

1 قاشق چای خوری نمک

1 قاشق چای خوری عصاره وانیل

یک و یک دوم پیمانه آرد چندمنظوره

3 و یک دوم قاشق چای خوری بیکینگ پودر

رسپی وافل نروژی

تابه مخصوص وافل را داغ کنید. تخم مرغ و شکر را با همزن برقی مخلوط کنید تا پف کند. روغن شیرینی، شیر، نمک و وانیل را اضافه کنید و خوب هم بزنید. آرد و بیکینگ پودر را در یک ظرف جداگانه با هم مخلوط کنید و سپس به ترکیب تخم مرغ و شکر اضافه نمایید.

2 الی 3 قاشق از مایع وافل را داخل تابه داغ بریزید. سپس درب تابه را ببندید. زمانی که دیگر از تابه بخار خارج نشد درب تابه را باز کنید و وافل های قهوه ای رنگ را بیرون بیاورید.

منبع: گردشبان
انتشار: 30 آبان 1399 بروزرسانی: 30 آبان 1399 گردآورنده: andishemag.ir شناسه مطلب: 1299

به "طرز تهیه 8 غذای معروف نروژی، عکس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه 8 غذای معروف نروژی، عکس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید