طرز تهیه پای سیب و دارچین کافی شاپی در خانه

به گزارش مجله اندیشه، پای سیب شیرینی خوشمزه ای است که به شکل ها و میزان های مختلف در شیرینی فروشی ها می توان دید. پای در هر جای جهان به روش های متفاوتی درست می گردد اما طعم فوق العاده سیب و عطر دارچین در همه آن ها حرف اول را می زند. سنتی ترین دستور آن، تهیه پای سیب کاراملی است که درست کردن آن را به شما پیشنهاد می کنیم. با درست کردن پای سیب و دارچین می توانید به تماشا دوستان تان بروید و آن ها را شادمان کنید. در ادامه طرز تهیه پای سیب و دارچین را به روش کافی شاپی برایتان خواهیم گفت تا در خانه برای عزیزان تان درست کنید.

طرز تهیه پای سیب و دارچین کافی شاپی در خانه

مواد لازم برای تهیه پای سیب و دارچین

  • سیب برش خرده بدون هسته 9 فنجان
  • شکر سه چهارم پیمانه
  • آرد همه منظوره یک سوم فنجان
  • آب لیمو 2 قاشق غذاخوری
  • دارچین 1 قاشق چای خوری
  • نمک یک هشتم قاشق چای خوری
  • کره خرد شده بدون نمک 2 قاشق غذاخوری

مواد لازم برای تهیه خمیر پای سیب و دارچین

  • آرد همه منظوره دو و یک چهارم فنجان
  • پنیر خامه ای سرد سه چهارم فنجان
  • کره سرد بدون نمک 12 قاشق غذاخوری
  • خامه فرم گرفته سرد 3 قاشق غذاخوری
  • شکر سفید 2 قاشق غذاخوری
  • نمک یک دوم قاشق چای خوری

طرز تهیه پای سیب و دارچین

1. خمیر را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه پای سیب و دارچین به سراغ آماده کردن خمیر پای سیب تان بروید. بنابراین یک کاسه مناسب انتخاب کنید تا در آن آرد، نمک و شکر را مخلوط کنید. سپس کره سرد و پنیر خامه ای را به صورت مکعبی ببرید و داخل کاسه بریزد. با یاری مخلوط کن یا یک چاقوی تیز آن ها را برش دهید تا شبیه خرده های درشت با تکه هایی میزان نخود شوند. در ادامه خامه سرد را هم روی خمیر بریزید و با یاری کاردک خمیر را برش دهید تا توده های مرطوبی از خمیر در ظرف شکل بگیرد. حال خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و در صفحه شیرینی پزی فشرده اش کنید و روی آن را با پلاستیک بپوشانید. خمیر را برای دو روز در یخچال بگذارید. پیشنهاد ما به شما خواندن مطلب طرز تهیه پای سیب ترکیه ای در کتاب کاله است.

2. خمیر را شکل دهید

در دومین مرحله از طرز تهیه پای سیب و دارچین یک تکه از خمیر را باید از یخچال خارج کنید و آن را روی یک سطح تمیز به صورت دایره 33 سانتی متری پهن کنید. یادتان باشد که سطح کارتان را اصلا آردپاشی نکنید تا راحت تر بتوانید خمیر را باز کنید. برای بلند کردن خمیر از سوهان شیرینی پزی هم می توانید یاری بگیرید. حال خمیر را به یک بشقاب پای 22 سانتی متری منتقل کنید. بشقاب را مجدد داخل یخچال قرار دهید. تکه دیگر خمیر را از یخچال بیرون بیاورید و آن را به شکل یک دایره 39 سانتی متری در بیاورید و روی آن را با پلاستیک بپوشانید. خمیر را داخل یخچال بگذارید و به سراغ آماده کردن فیلینگ میوه بروید.

3. فیلینگ را آماده کنید

حال در سومین مرحله از طرز تهیه پای سیب و دارچین قبل از آماده کردن فیلینگ سیب، فر را با دمای 218 درجه سانتی گراد گرم کنید. سینی فر را در قسمت پایینی آن نزدیک به مرکز بگذارید تا گرم گردد. یک کاسه مناسب انتخاب کنید و سیب های خردشده، سه چهارم فنجان شکر، یک سوم فنجان آرد همه منظوره، آب لیمو، دارچین و نمک را در یک کاسه مخلوط کنید. 15 دقیقه زمان دهید تا مواد با یک دیگر بمانند. شما هم در این مدت گاهی مواد فیلینگ را هم بزنید. حال ظرف پای خود را از یخچال بیرون بیاورید و تمامی مواد فیلینگ را داخل پوسته پایینی آن بریزید. کره های خردشده مکعبی شکل را روی فیلینگ بریزید. پای سیب فرانسوی را هم حتما امتحان کنید.

4. روی پوسته پای سیب را برش بزنید

در چهارمین مرحله از طرز تهیه پای سیب و دارچین قبل از قرار دادن پوسته رویی روی ظرف باید لبه های پوسته پایینی را با آب سرد بمالید و خمیرهای اضافه روی لبه را برش دهید. شما باید لبه آن را به سمت بالا ببرید. برای آن که طرح فلوت روی پوسته خمیر پای سیب بیاندازید باید با انگشت اشاره و شست، انگشت اشاره دیگر خود را فشار دهید. بهتر است چند شکاف در پوسته بالایی ایجاد کنید تا پای سیب بیرون بیاید.

5. پای سیب را داخل فر بگذارید

در ادامه طرز تهیه پای سیب، مابقی دارچین و شکر را با یکدیگر مخلوط کنید و روی پوسته بریزید. پای سیب را برای 15 دقیقه در فر با دمای 218 سانتی گراد بگذارید. اگر پوسته پای در فر خیلی زود قهوه ای شد باید یک سوراخ در مرکز آن ایجاد کنید. یک فویل مربعی شکل ببرید و روی پای سیب خود به صورت آزادانه بگذارید. درست کردن شربت سیب را از قلم نیاندازید.

6. پای سیب را سرو کنید

در آخرین مرحله طرز تهیه پای سیب دمای فر را به 176 درجه سانتی گراد کاهش دهید. یک ورقه پخت زیر پای سیب بگذارید و 45 دقیقه دیگر زمان دهید تا بپزد. بعد از بیرون آوردن پای سیب از فر، آن را برای دو تا سه ساعت روی پیشخوان قرار دهید تا کامل خنک شوندو با این کار فیلینگ پای سیب هم غلیظ تر خواهد شد. اگر طعم عطر سیب و دارچین را دوست دارید می توانید کیک سیب و دارچین را هم امتحان کنید.

نکات تکمیلی برای پخت پای سیب و دارچین

طرز تهیه پای سیب یکی از لذت بخش ترین کارهایی است که در روزهای تعطیل می توانید برای خود و عزیزان تان انجام دهید. پس برای پخت بهتر آن می توانید نکات زیر را بخوانید.

استفاده از سیب در تهیه پای سیب و دارچین

شما در طرز تهیه کیک سیب و دارچین از هر نوع سیب سالمی می توانید بهره ببرید اما پیشنهاد ما به شما استفاده از سیب سبز است. علت استفاده از سیب سبز، بافت سفت و طعم ترش آن است. ترکیب مزه ترش سیب سبز با دارچین و شکر طعم فوق العاده ای به کیک می دهد که باورش برایتان سخت است. از سویی دیگر بافت سیب سبز به حفظ شکل کیک در طول پخت یاری می نماید. طرز تهیه تارت میوه ای از دیگر شیرینی های کتاب کاله است که طرف داران بسیاری دارد.

روش نگهداری پای سیب

اگر پای سیب تان را می خواهید در دمای اتاق نگه دارید فقط باید دور آن را فویل یا پلاستیک بپوشانید تا بتوانید دو روز پای را حفظ کنید. از سویی دیگر پای سیب پخته نشده را پلاستیک پیچیده و داخل یک ظرف دربسته بگذارید. با این روش تا دو ماه می توانید آن را نگه دارید. فقط قبل از پخت آن را یک شبانه روز داخل یخچال بگذارید تا یخ زدایی گردد سپس با دمای گفته شده در بالا بپزید.

جلوگیری از خیس شدن پوسته پایینی پای سیب

در طرز تهیه پای سیب و دارچین برای جلوگیری از خیس شدن پوسته پایینی باید هنگام ریختن مخلوط پای سیب در آن از نبود مایع اضافی همراه مخلوط سیب مطمئن شوید. شما باید مایع اضافه آن را دور بریزید چراکه باعث خیس شدن پوسته می گردد. شما باید بدانید که سیب ها حین پخت، رطوبت خود را به میزان کافی آزاد می نمایند. طرز تهیه اوتمیل سیب و دارچین را هم در برنامه روزهای تعطیل تان بگذارید.

تفاوت پای و تارت

گذر زمان پای و تارت را که با مواد های مختلف پر و به عنوان یک وعده غذایی سرو می شد را وارد دنیای شیرینی پزی کرد. طرز تهیه پای سیب زمینی را که یکی از همان غذاهای خوشمزه است می توانید در کتاب کاله بخوانید. از مهم ترین تفاوت های پای و تارت قالب و خمیر آن است که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد:

تفاوت قالب تارت و پای

مهم ترین تفاوتی که برای این دو دسر قائل می توان قائل شد نوع قالب شان است. قالب پای نسبت به تارت عمیق تر و تنوع بیشتری دارد از سویی دیگر قالب تارت کم عمق و دارای دیواره عمود است.

تفاوت خمیر تارت و پای

طرز تهیه خمیر در دسر پای و تارت کامل با یکدیگر فرق دارد. در طرز تهیه پای سیب فرانسوی از خمیر معمولا به عنوان پایه و لایه رویی استفاده می نمایند که به آن دبل کراست (Double Crust) می گویند. خمیر پایه شیرینی پای سیب فرانسوی از آرد و کره درست می گردد. این خمیر مزه خاصی ندارد و تمام مزه خود را از فیلینگ یا موادی که داخلش می ریزند، می گیرد. می توان گفت از خمیر پای تنها به عنوان پایه و نگه داشتن مواد و ایجاد بافت خمیری استفاده می گردد. در دستور تهیه دسر تارت تنها از خمیر پایه استفاده می گردد که به آن سینگل کراست (Single Crust) می گویند. قالب تارت عمق کم تری احتیاج دارد پس مزه بیشتری از آن حس گردد. باید بدانید که خمیر تارت نسبت به پای تنوع بیشتری دارد. طرز تهیه تارت لیمو خانگی را در کتاب کاله بخوانید.

نحوه سرو پای

برای تزئین این شیرینی می توانید روی آن سس فرانسوی، پودرقند و خامه کیک بریزید و برای سرو هم می توانید یک برش از آن را کنار یک استکان چای قند پهلو با عطر هل یا چای لاته بگذارید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 10 دی 1402 بروزرسانی: 10 دی 1402 گردآورنده: andishemag.ir شناسه مطلب: 2333

به "طرز تهیه پای سیب و دارچین کافی شاپی در خانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پای سیب و دارچین کافی شاپی در خانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید