طرز تهیه مرغ ترش

به گزارش مجله اندیشه، مرغ ترش یکی از غذاهای محلی استان گیلان است و به عنوان غذایی متداول صرف می شود. طرز تهیه مرغ ترش چندان ساده نیست، اما نتیجه کار غذایی خوشمزه خواهد بود که ارزش وقت گذاشتن را دارد.

طرز تهیه مرغ ترش

خبرنگاران | سرویس آشپزی - خطه شمال کشور غذا های سنتی و محلی فراوانی دارد که بسیار خوشمزه نیز هستند. یکی از آن ها مرغ ترش گیلانی است که طرفداران بسیاری دارد. اگر تجربه میل کردن این غذا را دارید و ترجیح می دهید آن را در منزل تهیه کنید، یا اگر تا کنون آن را میل نکرده اید، اما دوست دارید طعم آن را بچشید، با ماهمراه باشید. در ادامه طرز تهیه مرغ ترش به شیوه سنتی شمالی شرح داده می شود.

مواد مورد نیاز برای تهیه مرغ ترش

به منظور تهیه این غذای محلی رشتی برای شش الی هشت نفر، به حدود دو الی دو ساعت و نیم زمان و مواد اولیه ای که در جدول زیر ذکر شده است، نیاز دارید.

مواد اولیه
مرغیک الی یک و نیم کیلوگرم
سبزی1 کیلوگرم
سیر7 الی 8 حبه درشت
لپه2 قاشق سوپخوری
آرد برنج2 الی 3 قاشق سوپخوری
آب نارنج1 لیوان
تخم مرغ4 الی 5 عدد
روغن150 گرم
نمک و فلفلبه میزان لازم

چند نکته:

  • سبزی این غذا شامل تره، جعفری، نعناع و گشنیز می شود.

  • در صورت تمایل می توانید از رب نارنج یا آب لیموترش نیز استفاده کنید. در صورت استفاده از رب نارنج مقداری ذکر شده برای آب نارنج در جدول را باید کاهش دهید.

دستور پخت مرغ ترش

  1. ابتدا مرغ را تمیز کنید و بشویید. سپس داخل یک آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن برود.
  2. لپه را پاک کرده و کاملا بشویید.
  3. مرغ را با یک الی دو قاشق روغن کمی سرخ کنید.
  4. سپس مرغ را همراه با یک الی دو لیوان آب داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید.
  5. لپه را نیز به مرغ بیفزایید تا مرغ و لپه نیم پز شوند.
  6. سبزی را پاک کرده و کاملا خرد کنید تا ریز شوند.
  7. سبزی را با مابقی روغنی که داشتید، کاملا سرخ کنید.
  8. سیر را نیز رنده یا له کنید و با سبزی کمی تفت دهید.
  9. اکنون سبزی و سیر را به مرغ اضافه کنید تا مرغ و لپه کاملا بپزند و سبزی نیز آماده شود.
  10. آرد برنج را در مقداری آب سرد حل کنید.
  11. سپس آن را به آرامی به مرغ ترش اضافه نمایید و دائما بهم بزنید تا آرد کاملا حل شود و گلوله گلوله نشود.
  12. اکنون آب نارنج را با نمک و فلفل مخلوط کنید و به غذا اضافه نمایید.
  13. بعد از آنکه غذا با آب نارنج چند جوش زد، تخم مرغ ها را در ظرف دیگری بشکنید و کاملا بهم بزنید.

  14. سپس تخم مرغ ها را به غذا اضافه کنید و دائما بهم بزنید، بعد از آنکه دو سه جوش زد، مرغ ترش آماده است.

اکنون که از طرز تهیه مرغ ترش اطلاع پیدا کردید می توانید آن را تهیه کنید و از صرف کردن آن لذت ببرید. بسته به سلیقه خودتان می توانید صبر کنید تا آب غذا تبخیر شود و آن را مانند خوراک سرو کنید یا اینکه مقداری آب داشته باشد و همانند خورشت با برنج آن را سرو کنید.

چند نکته:

  • می توانید مرغ را به صورت درسته یا تکه تکه شده برای این غذا استفاده کنید.

  • زمانی که آرد را به غذا اضافه کنید، حتما آنقدر بهم بزنید تا کاملا آرد حل شود، در غیراینصورت آرد گلوله گلوله خواهد شد و غذا جانمی افتد.

  • همانطور که می دانید سیر یکی از مواد اولیه اصلی در غذا های شمالی است؛ بنابراین اگر تمایل دارید که طعم این غذا را به همان شیوه ای که در شمال تهیه می شود، بچشید، سیر را حذف نکنید. نگران بوی سیر نباشید، زیرا سبزی و آب نارنج موجود در این غذا بوی تند سیر را تا حدی از بین می برد و فقط طعم مطبوع آن در غذا باقی می ماند.

بد نیست گاهی برای تنوع بخشیدن به برنامه غذایی، به فکر تهیه غذا های جدیدی باشیم و چه بهتر که از غذا های محلی کشورمان که در مناطق مختلف تهیه می شوند، استفاده کنیم. در تهیه مرغ ترش، برای ترش شدن طعم غذا از آب نارنج استفاه می شود، به همین دلیل ترشی این غذا مطبوع بوده و مزه بی نظیری را به وجود می آورد. چاشنی خاصی برای کنار مرغ ترش نیاز نیست، اما در صورت تمایل می توانید آن را با انواع ترشی های ایرانی مثل سرو کنید. اگر این غذا را برای میهمانی ها تهیه می کنید، بهتر است آن را همراه با برنج سرو نمایید. برای شش الی هشت نفر به حدود یک الی یک و نیم کیلوگرم برنج نیاز دارید. هنگام سرو نیز مقداری برنج زعفرانی تهیه کنید و روی دیس برنج بریزید تا ظاهر مجلسی تری داشته باشد.

منبع: ستاره
انتشار: 11 اسفند 1399 بروزرسانی: 11 اسفند 1399 گردآورنده: andishemag.ir شناسه مطلب: 1497

به "طرز تهیه مرغ ترش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مرغ ترش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید