ضرورت حکمرانی مناسب دارایی های فیزیکی و اتخاذ سیاست های مناسب نگهداشت ، اهمیت توجه به چرخه عمر تجهیزات در کشور
به گزارش مجله اندیشه، رئیس هیات مدیره انجمن نگهداری و تعمیرات ایران با اشاره به شرایط فعلی کشور، اعمال تحریم ها و بالا رفتن قیمت قطعات یدکی بر ضرورت نگهداری صحیح و بهینه دارایی های فیزیکی و اهمیت چرخه عمر تجهیزات تاکید کرد و گفت: این موضوع مستلزم اتخاذ روش ها و سیاست های مناسب است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرنگاران، به نقل از انجمن نگهداری و تعمیرات ایران تحت نظارت وزارت علوم و تحقیقات، دکتر سعید رمضانی، رئیس هیات مدیره انجمن نگهداری و تعمیرات ایران در مراسم افتتاحیه چهاردهمین کنفرانس ملی نگهداری و تعمیرات درباره اهمیت نگهداری و تعمیرات در شرایط امروزی کشور اظهارداشت: نگهداشت تجهیزات مسئله بسیار جدی و حائز اهمیت در بسیاری از کشور های دنیا محسوب می شود، بسیاری از کشور های پیشرفته صنعتی در حوزه نگهداشت در زمینه های مختلف اقدامات بسیار جدی انجام داده اند.
وی با تاکید بر ایجاد مشاغل نگهداری و تعمیرات به عنوان یک کسب و کار فعال به جای کسب و کار های مبتنی بر خراب شدن و از نو ساختن، افزود: ایجاد مدل تعالی نگهداشت از دارایی ها و نقشه راه آن مطابق با ویژگی ها و نیاز های ج. ا. ایران باید در اولویت قرار گیرد.
رئیس هیات مدیره انجمن نگهداری و تعمیرات ایران ادامه داد: این در حالی است که موضوع نگهداشت دارایی های فیزیکی در کشور توجه ویژه نشده است و از طرفی با توجه به شرایط فعلی کشور و با توجه به بالا رفتن قیمت قطعات یدکی و شرایط سخت تحریم حرکت به سمت روش های صحیح و بهینه حکمرانی بر دارایی های فیزیکی در چرخه عمر تجهیزات حائز اهمیت است.
وی ضمن اشاره به شعر کهن جامه خویش پیراستن به از جامه عاریت خواستن.
بیان داشت: همچنین این موضوع در کنترل سرعت استهلاک و هزینه های نگهداشت، موضوع نگهداشت و حکمرانی دارایی های فیزیکی برای استفاده حداکثر از چرخه عمر تجهیزات و عمر دهی و استفاده مجدد از تجهیزات خاص و راهبردی از اهمیت ویژه ای برخوردار شده است.
دکتر رمضانی با تاکید بر فعال کردن بیمه ها در زمینه مدیریت دارایی ها و نگهداشت و توجه به معافیت های بیمه ای در ازای استقرار نظامات مدیریت دارایی ها، گفت: قدرت سازمان ها در گرو شیوه های درست بکارگیری امکانات و تجهیزات است که تحقق آن منوط به نگهداری و به کارگیری مناسب آن هاست.
رئیس هیات مدیره انجمن نگهداری و تعمیرات ایران ادامه داد: وجود تنوع بسیار زیاد در امکانات و تجهیزات از قبیل ساختمان، تأسیسات، تجهیزات و ماشین آلات مهندسی، اقلام و تجهیزات مخابراتی و الکترونیکی، وسایل و تجهیزات پزشکی، وسایل نقلیه زمینی، هوایی و دریایی، سلاح و مهمات، اقلام و تجهیزات اداری و … مستلزم اتخاذ روش ها و سیاست های مناسب است.
وی گفت: بنابراین تدوین مدل حکمرانی در چرخه عمر دارایی ها (امکانات و تجهیزات)، امری است ضروری که در نهایت با تدوین سیاست ها و استراتژی های کلان نتیجه آن کاهش ضایعات، بالا بردن کارایی و در دسترس بودن تجهیزات با کمترین هزینه خواهد بود.
رمضانی شرح داد: بهره گیری از دانش نوین در نگهداری و بکارگیری تجهیزات و اعمال روش های مؤثر علمی و کاربردی، ارائه آموزش های هدفمند و مؤثر و نظارت مستمر برای بالا بردن اثربخشی و کارایی تجهیزات، اهمیت دادن مسوولان به امر نگهداری و بازدید های تخصصی، رعایت اصول نگهداشت در حین ذخیره سازی و حین بهره برداری از تجهیزات، نقش بسزایی در افزایش عمر محصولات، جلوگیری از بروز خسارات، کاهش ضایعات، استفاده از عمر انقلابی اقلام و کاهش هزینه های تعمیرات و افزایش توان عملیاتی خواهد داشت.
رئیس هیات مدیره انجمن نگهداری و تعمیرات ایران یادآور شد: مدیران عامل و رهبران در تمام سطوح سازمان باید اطمینان دهند منابع مناسب برای پشتیبانی از تمامی لزومات مدیریت نگهداری و دارایی ها آماده هستند.
دکتر رمضانی گفت: بهینه سازی هزینه ها، ارتقای بهره برداری و زمان کاربری، کسب دانش تجهیز و رفتارشناسی آن، کاهش وابستگی خارجی و تولید توسعه دانش بومی، امکان ایجاد فناوری بومی (بومی سازی)، حفظ حریم امنیتی و حکمرانی فناوری و دانش، توانمندسازی دانش علمی و ضمنی HR کشور، ایجاد بستر هایی برای کارآفرینی و اشتغال زایی، ایجاد و توسعه زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی، حداکثر سازی راندمان و بهره وری تجهیزات از جمله تخمین های این مسأله است.
وی بیان داشت: بازیابی تجهیزات ماشین آلات مستهلک، ایجاد بستر نوآوری و خلق مزیت صنعتی و غیر صنعتی، متناسب سازی و بهبود جریان کار و فرایند های تولید ارائه خدمات، مدیریت دانش، مدیریت ریسک و نت هوشمند از دیگر اهمیت های این مسأله محسوب می شود و مستلزم اتخاذ روش های سیاست های نوین در حوزه مدیریت نگهداشت از دارایی است.
منبع: خبرگزاری دانشجو