پیغام صریح ایران به مذاکرات وین؛ افزایش فروش نفت ایران، مذاکرات نفتی ایران و روسیه
به گزارش مجله اندیشه، خبرگزاری خبرنگاران- دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در صفحه توئیتر خود نوشت: فروش نفت ایران و بازگشت پول آن به شرایط مناسب و غیرقابل بازگشتی رسیده است.
به گزارش سرویس سیاست خارجی خبرگزاری خبرنگاران، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در صفحه توئیتر خود نوشت: فروش نفت ایران و بازگشت پول آن به شرایط مناسب و غیرقابل بازگشتی رسیده است. نمی گردد برای امتیازگیری، قول برطرف تحریمی را داد که بی اثر شده است.
رئیس جمهور هم پنجشنبه هفته گذشته، از افزایش 40 درصدی حجم صادرات نفت در ماه های اخیر اطلاع داد.
در همین حال وزیر نفت هم در فضای مجازی اظهار داشت: در مجموع عایدی های نفتی کشور بیش از چند برابر شده که حاصل افزایش مقدار فروش و افزایش قیمت است. آمار های اوپک هم تایید می نماید صادرات نفت خام ایران در سال 2021 میلادی نسبت به سال قبل از آن حدود دو برابر شده است.
البته با توجه به اینکه قیمت نفت هم در ماه های اخیر افزایش چشمگیری داشته، تخمین زده می گردد عایدی های نفتی کشور بیش از 2 برابر شده است.
اخیرا بلومبرگ هم اطلاع داد که چین واردات نفت از ایران و ونزوئلا را در سال 2021 دو برابر کرد که بیشترین مقدار واردات در سه سال گذشته است. موضوعی که واکنش آمریکایی ها را درپی داشت. بلینکن وزیر خارجه آمریکا در کنفرانس خبری تلفنی وزارت خارجه آمریکا درپاسخ به این سئوال که چرا آمریکا علیه چین که در حدود نیم میلیون بشکه در روز از ایران نفت خریداری می نماید، تحریم اعمال نمی نماید؟ می گوید: ما به خوبی از خرید هایی که شرکت های چینی بر خلاف تحریم های ما از نفت ایران انجام می دهند مطلع هستیم و از اقدامات تحریمی خود برای پاسخ به فرار از تحریم ها استفاده نموده ایم و در صورت لزوم به این کار ادامه خواهیم داد.
مذاکرات نفتی ایران و روسیه
توسعه همکاری های ایران و روسیه در حوزه انرژی با حضور مقامات سیاسی و اقتصادی دو کشور آنالیز شد.
وزیر نفت ایران و نیکلای شولگینوف وزیر انرژی روسیه با همراهی محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و مدیران ارشد انرژی روسیه راه های ارتقای سطح همکاری های دو کشور را در زمینه اقتصادی و نفتی آنالیز کردند.
اوجی پس از نشست با بیان اینکه توافق های خوبی در حوزه همکاری های نفت و انرژی به دست آمده است، توضیح داد: مذاکرات خوبی برای همگرایی اقتصادی، برطرف موانع، سرمایه گذاری مشترک و توسعه همکاری های حوزه نفت و انرژی با طرف روسی بدست آمد.
وی با بیان اینکه همکاری های نفتی ایران و روسیه توسعه می یابد گفت: مذاکرات خوبی برای همگرایی اقتصادی، برطرف موانع، سرمایه گذاری مشترک و توسعه همکاری های حوزه نفت و انرژی با طرف روسی به دست آمد.
وزیر نفت اضافه نمود: امروز مذاکرات متعددی با شرکت های بزرگ روسیه داشتیم که امیدواریم به زودی منجر به امضای قرارداد گردد.
وی ادامه داد: خوشبختانه در موضوع انتقال فناوری و تجهیزات راهبردی مورد احتیاج شرکت های مختلف روس پروژه های پرشماری در زمینه نیروگاهی تعریف کردند ودر زمینه تامین منابع اقتصادی به توافق های خوبی دست یافتیم.
اوجی ادامه داد: نقشه جامع و کامل برای همکاری با روسیه تدوین شده که در اختیار این کشور قرار گرفته است و امیدواریم در چارچوب این نقشه به توافق برسیم.
وی گفت: دیدگاه های ایران و روسیه در اوپک پلاس بسیار به هم نزدیک است و در توافق های اخیری که اوپک پلاس داشته، هم نظر بودیم.
بگفته اوجی آمادگی برای تجارت و سوآپ گاز از روسیه به ایران و دیگر کشور های همسایه از دیگر محور های این کفتگو ها بود.
وزیر نفت دراین باره گفت: ایران با توجه به زیرساخت های موجود آمادگی خود را برای تجارت و سوآپ گاز از روسیه به ایران و دیگر کشور های همسایه اعلام نموده است و تصمیم های خوبی در زمینه تجارت گاز گرفته شده است که می تواند تحول خوبی در منطقه ایجاد کند.
بر اساس این گزارش، در دو روز گذشته با حضور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در روسیه نشست های متعدد با شرکت های نفتی روسیه با هدف توسعه همکاری های و انعقاد قرارداد های مشارکت برگزار شده است.
نفت ایران با وجود تحریم ها از کانال سوئز عبور می نماید
این گزارش در حالی است که روز گذشته نیز رئیس اداره کانال سوئز با شرح اینکه در خصوص عبور پرچم کشتی های عبوری از کانال سوئز، هیچ تبعیضی وجود ندارد، گفت و نفت ایران با وجود تحریم ها از این کانال عبور می نماید.
اسامه ربیع، رئیس اداره کانال سوئز (SCA) گفت: انتظار می رود، پروژه توسعه بخش هایی از کانال سوئز، پس از 2 سال در جولای 2023 تکمیل گردد.
پس از اینکه کانال سوئز در سال گذشته به دلیل به گل نشستن کشتی کانتینری اِور گیون (Ever Given)، به مدت 6 روز مسدود شد، این اداره، طرح هایی برای برای توسعه کانال دوم و بزرگ تر کردن کانال موجود ارائه داد.
ربیع شرح داد ،کشتی ها به صورت کاروان از این کانال عبور می نمایند و توسعه دومین کانال، ظرفیت را به 6 کشتی افزایش خواهد داد.
قرار است، بر اساس طرح هایی که قبلا اعلام شده بود، 30 کیلومتر از انتهای این کانال، جایی که اور گیون به گل نشست، 40 متر به سمت شرق عریض تر گردد و عمق آن از 66 فوت به 72 فوت افزایش یابد.
ربیع می گوید: این اقدامات ناوبری را در این بخش سخت کانال 28 درصد بهبود خواهد داد.
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص عبور نفت و سوخت ایران از کانال سوئز با وجود تحریم آمریکا بر فروش نفت این کشور گفت: هیچ تبعیضی در خصوص پرچم یک کشور در کشتی ها وجود ندارد و نفت ایران از این کانال عبور می نماید.
منبع: خبرگزاری آریا