شناسایی ویروس آنفلوآنزا با پتانسیل همه گیری جهانی

به گزارش مجله اندیشه، محققان در چین یک ویروس جدید از رشته ویروس های آنفلوآنزا پیدا نموده اند که توان بالقوه برای تبدیل شدن به یک همه گیری جهانی را دارد. آن ها می گویند این ویروس اخیرا در میان خوک ها ظهور نموده است، اما امکان سرایت آن به انسان ها هم وجود دارد.

شناسایی ویروس آنفلوآنزا با پتانسیل همه گیری جهانی

به گزارش بی بی سی، آن ها گفته اند این ویروس آنفلوآنزا تمامی ویژگی های لازم برای سازگار کردن خود با ایجاد عفونت در میان انسان ها را دارد و باید به دقت تحت نظر گرفته شود و از آنجا که جدید است ممکن است بدن انسان ها توان مقابله اندکی در برابر آن داشته باشد.

دانشمندان چینی می گویند نگران تغییر و جهش ژنتیکی این ویروس هستند که به آن توان سرایت گسترده تر و انتقال انسان به انسان را خواهد داد؛ ویژگی که می تواند علت زمینه ساز یک اپیدمی دنیای شود.

سایه تهدید یک همه گیری دنیای دیگر

ظهور یک آنفلوآنزا جدید از مهمترین نگرانی های کارشناسان بهداشت عمومی در دنیا است و این بار این نگرانی همزمان شده با همه گیری دنیای ویروس جدید کرونا که تا به امروز بیش از 10 میلیون نفر را آلوده و جان 500 هزار نفر را گرفته است.

آخرین بار که یک آنفلوآنزا جدید همه گیری دنیای پیدا کرد به سال 2009 باز می شود که یک نوع جدید آنفلوآنزای خوکی از مکزیک شروع شد، اما کمی بعد معلوم شد که آن قدر ها هم خطرناک نیست چرا که افراد بزرگسال در برابر آن نوعی ایمنی از خود نشان دادند که می توانست ناشی از تجربه سیستم ایمنی بدن آن ها از مواجهه با ویروس های قبلی بوده باشد.

اکنون واکسن مقابله با آن ویروس که آ/اچ1ان1پی دی ام 09 نام گذاری شد در ترکیب واکسن های فصلی آنفلوآنزا قرار گرفته است و افراد با تزریق سالانه واکسن ها آنفلوآنزا در برابر آن ایمنی می یابند.

آن طور که دانشمندان چین می گویند این ویروس جدید هم شباهت هایی به همان ویروس آنفلوآنزای خوکی سال 2009 دارد، اما کمی تغییرات جدید در ساختار ژنتیکی آن دیده می شود.

این ویروس تا به امروز تهدید بزرگی رقم نزده، اما پروفسور کین چاو چانگ و همکارانش که این ویروس را مطالعه نموده اند می گویند باید حسابی مراقب آن بود.

نام این ویروس جی4یی اِی-اچ1ان1 گذاشته شده است.

افراد آلوده به این ویروس تا به امروز در سلاخی خانه ها و کارگران مزارع خوک داری در چین مشاهده شده اند.

واکسن های فعلی آنفلوآنزا در برابر این ساختار جدید ویروسی بی اثر گزارش شده اند، اما محققان می گویند امکان تغییر ساختاری واکسن ها برای سازگار شدن با مشخصات این ویروس وجود دارد.

پروفسور کین چو چانگ که در دانشگاه ناتینگهام بریتانیا تدریس می نماید گفته: در حال حاضر همه ما -به درستی- روی ویروس کرونا متمرکز شده ایم، اما این موضوع نباید باعث غفلت ما از دیگر ویروس های جدید بالقوه خطرناک شود.

با وجود این که این ویروس جدید یک تهدید فوری محسوب نمی شود، اما نباید آن را نادیده بگیریم.

این گروه از محققان که نتایج مطالعه خود را در ژورنال علمی مقالات آموزشگاه ملی علوم ایالات متحده آمریکا منتشر نموده اند می گویند اقدامات و تهمیدات جدی برای تحت نظر دریافت این ویروس در خوک ها و کسانی که در صنعت پرورش خوک کار می نمایند، در نظر گرفته و اجرا شود.

پروفسور جیمز وود، رئیس دپارتمان دامپزشکی دانشگاه کمبریج می گوید این مطالعه نشان می دهد که ما باید به طور دائم نگران خطرات ظهور یک ویروس و عامل بیماری زای جدید باشیم و مطلع باشیم مزارع پرورش حیوانات که انسان ها بسیار بیشتر از دنیای وحش با آن در ارتباطند، همیشه پتانسیل این را دارد که منبع فراوری و تکثیر ویروسی برای همه گیری دنیای شود.

از آخرین های کرونا چه خبر؟

در همین حال، تدروس ادهانوم گبریسوس، رئیس سازمان دنیای بهداشت روز دوشنبه، 29 ژوئن، هشدار داد که همه گیری دنیای ویروس کرونا هرگز رو به افول و خاتمه نیست و ممکن است در صورت رعایت نکردن توصیه ها وخیم تر شود.

او امروز گفت که باوجود پیشرفت در بعضی کشورها، همه گیری سرعت گرفته و بدترین شرایط هنوز در پیشروست.

او گفت که در ماه های آینده دنیا به انعطاف پذیری، صبر و سخاوت بیشتر نیازمند است.

دکتر گبریسوس به کشور هایی مانند کره جنوبی، آلمان و ژاپن اشاره نموده و گفت که این کشور ها نشان دادند که چطور از ابزار های موجود برای سرکوب و نابود کردن شیوع استفاده کردند.

از زمان شناسایی اولین بیمار مبتلا به کرونا در چین، طبق آمار رسمی بیش از نیم میلیون نفر در سراسر دنیا در اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند.

تعدد مبتلایان به این ویروس هم اکنون از مرز 10 میلیون نفر گذشته است.

آمریکا همچنان با 125 هزار مرگ و بیش از دو و نیم میلیون ابتلا، با اختلافی بسیار در صدر کشور های آلوده به ویروس کرونا قرار گرفته است، اما در چند هفته گذشته آمریکی جنوبی به ویژه برزیل و آفریقا با شتابی فزاینده به کانون های جدید این همه گیری تبدیل شده اند.

منبع: فرارو
انتشار: 11 شهریور 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: andishemag.ir شناسه مطلب: 1133

به "شناسایی ویروس آنفلوآنزا با پتانسیل همه گیری جهانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شناسایی ویروس آنفلوآنزا با پتانسیل همه گیری جهانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید