5 فرمانروای قدرتمند زن در طول تاریخ
به گزارش مجله اندیشه، ثروت و قدرت فراوان در طول تاریخ تنها متعلق به مردان نبوده و زنان متعددی توانسته اند به حکمرانی و قدرت برسند.
به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرنگاران، ثروت و قدرت فراوان در طول تاریخ تنها متعلق به مردان نبوده است؛ بلکه زنان زیادی هم در طول تاریخ بوده اند که توانسته اند به فرمانروایی حکومت ها و امپراتوری های عظیمی در دنیا برسند. در این گزارش به 5 زن قدرتمند و ثروتمند که توانسته اند به فرمانروایی امپراتوری های عظیمی در طول تاریخ دست یابند، اشاره می کنیم:
1- ملکه حتشپسوت، فرعون زن باستان
حتشپسوت (Hatshepsut) ملکه مصر باستان، پنجمین فرعون از دودمان هجدهم پادشاهی مصر باستان بود. او دومین فرعون زن است که از لحاط تاریخی تأیید شده است. نخستین فرعون زن تأیید شده سوبک نفرو بوده است؛ هر چند ممکن است زنان فرعون دیگری هم پیش از حتشپسوت حکمرانی نموده باشند.
حتشپسوت در سال 1478 قبل از میلاد به قدرت رسید. او با توتمس دوم ازدواج کرد تا با همدیگر به طور مشترک حکمرانی نمایند. در واقع توتمس دوم، برادر ناتنی ملکه حتشپسوت بود که با وی ازدواج نموده بود.
در دوره حتشپسوت وضع زندگی مردم بهبود یافت، خانه ها و راه ها ساخته شدند؛ همچنانکه وی توانست کشور را از جنگ های خارجی حفظ کند. اقتصاد هم در دوره وی شکوفا بود.
طبق عقیده جیمز هنری بریستد (James Henry Breasted) باستان شناس آمریکایی و استاد مصر شناسی، ملکه حتشپسوت، نخستین زن عظیم تاریخ بوده است.
2- ملکه کلئوپاترا
کلئوپاترا هم ملکه مصر باستان در سال 69 پیش از میلاد تا 30 پیش از میلاد بود. او فرمانروایی را از پدرش بطلمیوس دوازدهم به ارث برد. کلئوپاترا یکی از حکام زن مشهور در دنیا است که بخاطر ثروتش و مهارتش در بازی های سیاسی شناخته می گردد.
کلئوپاترا به اسم فرعون مصر کنترل بخشی از عظیمترین صنعت های آن موقع را در دست داشت؛ مانند گندم، پاپیروس، مرهم (unguents) که درآمدی معادل سالانه 12 هزار تا 15 هزار تالنت مصری به او می داد. دارایی خالص او تا 95.8 میلیارد دلار تخمین زده شده است؛ هر چند کلئوپاترا همواره قادر به تهیه مخارج زندگی لوکس خود نبود. او برای تأمین اقتصادی بسیاری از جنگ هایی که در طول سلطنت خود انجام داد، از رهبران خارجی وام های زیادی گرفت.
3- امپراتور وو زتیان
ملکه زتیان، تنها زن در تاریخ چین باستان بود که اسم امپراتریس فرمانروا را دارا بود. گفته می گردد شما بدون اندکی خونریزی، نخواهدی توانست ثروتمندترین زن شوید. از این رو این امپراتور چینی در از میان بردن رقبا برای عشق خود بی رحم بود. گفته شده او دختر یک هفته ای خود را کشته و گناه آن را به گردن یکی از همسران امپراتور گائوزونگ انداخت. زمانی که امپراتور گائوزونگ درگذشت، او پسران خود را مجبور به استعفا داد و به اسم مدیر دربار منصور شد؛ سِمَتی که معادل امپراتور قلمداد می شد. تاکتیک های او در حکومت سبب رشد اقتصاد چین شد. در زمان 15 سال سلطنت او، امپراتوری او قلمروی خود را تا آسیای مرکزی گسترده کرد و ثروت ملی به لطف تجارت چای و حریر در طول جاده ابریشم شکوفا شد.
4- ملکه ایزابلا یکم
ملکه ایزابلای یکم، شهبانوی کاستیا از 1474 تا 1504 بود. به اسم یکی از ثروتمندترین ملکه های دنیا، به نظر نمی رسید امور برای ملکه ایزابلا یکم بهتر گردد؛ تا اینکه وی در پی ازدواج با فردیناند آراگون، کنترل خود را بر تمام اسپانیا تثبیت کرد. او به هنگام مرگ، در آمد سالانه 1.45 میلیون دوکات (سکه طلا یا نقره که از قرون وسطای تا اواخر قرن بیستم به اسم سکه در تجارت اروپا رایج بود) داشت.
5- کاترین کبیر
کاترین دوم روسیه که به اسم کاترین کبیر هم شناخته می شد، امپراتریس و تزاریس مشهور روسیه بود و به مدت 34 سال (از سال 1762 تا 1796) حاکم کل روسیه بود. لقب کاترین کبیر نه تنها به خاطر قدرت سیاسی وی، بلکه به خاطر ثروت فراوانش که در حدود 1.5 تریلیون دلار برآورد می گردد، بوده است. حکمرانی کاترین بر روسیه که به طور تاریخی، یکی از امپراتوری های دنیای بود، سبب شده بود تا او 5 درصد از فراوری ناخالص داخلی دنیای را در آن دوران در دست داشته باشد.
اگرچه کاترین سلطنت خود را با امید به اصلاحات لیبرالیستی مانند آزاد کردن رعیت شروع کرد، اما پس از یک قیام مردمی در سال 1773، نظر خود را تغییر داد.
منبع: جام جم آنلاین