وزیر ارشاد: تجریبات کرونایی شاعران، تبدیل به اثر هنری شد
به گزارش مجله اندیشه، تهران (پانا) - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تجربه دوران کرونا را روزنه ارتباط با دنیا، دانست و می گوید باید تجربه شاعرانه کرونایی را با دنیا مبادله کرد، دردی که همه مردم دنیا با آن مرتبط بودند و همه شاعران دنیا با آن همراهی و هم آوایی کردند، راهی برای ارتباط با دنیا گرفته گردد.
سیدعباس صالحی در اختتامیه پانزدهمین جشنواره شعر فجر با اشاره به سالی که به سختی و در شگفتی گذشت، گفت: در آخرین سال قرن 14 هستیم که با دو اتفاق همراه شده، نخست چهلمین سال دفاع مقدس که شعر ما با آن پیوند خورده و روایتی از پدیده های نادر در روزگار بوده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یاد شاعرانی که درباره دفاع مقدس سرودند و نگاشتند را گرامی داشت و با نام بردن از بعضی، ادامه داد: اتفاق دوم کرونا بود که یک سالی است میهن را در کمند خود دارد. شعر با کرونا هم رابطه خود را دارد و در کشور ما روایتی از تاب آوری و احسان و نیکوکاری بود.
وی با اشاره به استفاده وزیر کشور اسپانیا از شعر سعدی، اضافه کرد: شعر بنی آدم اعضای یکدیگرند، جان مایه زندگی مردم جهان شد اما در کنار روایت های تاریخی، شاعران معاصر هم این راه را ادامه دادند و از انسان سرودند.
وزیر فرهنگ از آثار شاعرانه درباره مدافعان سلامت یاد کرد و گفت: از سوی دیگر شعر به یاری فضای بهداشت و پیشگیری آمد و تجریبات کرونایی شاعران، تبدیل به اثر هنری شد. بخش دیگر حوزه شعر در این دوره، روایت رنج کرونایی است که یک رنج وسیع انسانی بوده، روایت آن هم در میان شاعران کم نبوده است.
حجم قابل توجهی از تصویرگری های شاعرانه از این درد است. طنزهای کرونایی هم مسأله مهمی بود که در دوران تنهایی های این همه گیری، لبخندی به لب آورد که یاری به بهتر شدن حال مردم بود.
صالحی با اشاره به فرصت هایی که کرونا از شعر گرفت و به شعر داد، اعلام کرد: تجربه یک ساله زیست شعر در دوران کرونا، بسیار ارزشمند است. یکی از روزنه های ارتباط با جهان، این است که تجربه شاعرانه کرونایی را با جهان مبادله کنیم. می توانیم دردی که همه مردم جهان با آن در ارتباط بودند و همه شاعران جهان با آن همراهی و هم آوایی کردند را به عنوان راهی برای ارتباط با جهان در نظر بگیریم. اینگونه با شعر جهانی و سرمایه شعر ایرانی می توان همراهی کرد.
جشنواره بین المللی شعر فجر با آرمان بالندگی گونه های شعر امروز از سال 1385 هر ساله میزبان کاروان شعر پارسی بوده است و پانزدهمین دوره این جشنواره نیز در سال 1399 برگزار خواهد شد.
فراخوان پانزدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر توسط موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران 26 آذر منتشر و از علاقه مندان دعوت شد آثاری را که سال 1398 به زبان فارسی با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شده باشد در گروه های شعر کلاسیک، شعر نو (قالب های: نیمایی و سپید)، شعر محاوره، شعر کودک و نوجوان و درباره شعر(پژوهش های حوزه شعر) به این جشنواره ارسال نمایند.
کتاب هایی که با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی ایران، برای اولین بار در سال 1398 در داخل کشور به چاپ رسیده و در یکی از پنج گروه ادبی بالا قرار بگیرند می توانستند در این جشنواره شرکت نمایند.
مریم جلالی (دبیر علمی)، جعفر ابراهیمی، حمیدرضا شکارسری، قربان ولیئی، سید احمد نادمی، محمدکاظم کاظمی، زکریا اخلاقی، محمود اکرامی فر و علی محمد مودب هیات علمی پانزدهمین جشنواره بین المللی شعر فجر بودند.
ادامه دارد...
منبع: خبرگزاری پانا