رونمایی از نظام آموزش بازرگانی و کسب وکار کشاورزی ایران

به گزارش مجله اندیشه، همایش توسعه کشاورزی تجاری به همت کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق ایران برگزار گردید. در این همایش لزوم آموزش تجاری سازی محصولات کشاورزی و یافتن بازارهای هدف پایدار مورد تأکید نهاده شد.

رونمایی از نظام آموزش بازرگانی و کسب وکار کشاورزی ایران

اگر علاقمند به دریافت بهترین خدمات ویزای دانشجویی استرالیا برای ایرانیان هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم ویزای تحصیلی استرالیا، با دریافت مشاوره رایگان از مجربترین تیم مهاجرتی استرالیا، بهترین مسیر را به سوی دانشگاه های استرالیا انتخاب کنید.

علی شریعتی مقدم، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق ایران قرار نگرفتن بخش خصوصی در صندلی اصلی خود را مورد توجه قرار داد و از لزوم ایجاد فضای مناسب برای کسب وکار کشاورزی در کشور به همت بخش خصوصی و در رأس آن اتاق ایران، سخن گفت. به باور او در این وادی تعامل مؤثر و کارآمدی بین دولت و بخش خصوصی ایجاد نشده است.

او تجاری سازی محصولات کشاورزی را حلقه مفقوده در زنجیره فراوری این بخش دانست و توضیح داد: امروز با یاری نظام آموزش بازرگانی و کسب وکار کشاورزی ایران و قوانین و مقررات مرتبط (ناب کا) می خواهیم این نقص جدی را رفع کنیم. خوشبختانه در این طرح، تعامل خوبی بین دولت و بخش خصوصی شکل گرفته است.

این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران هدف از برگزاری این همایش را پیدا کردن راهی برای ارتقای سطح دانش تجاری سازی و استفاده از فرصت های امروز برای حضور در بازارهای جهانی و معرفی بهتر داشته های کشور بیان کرد.

استفاده از ظرفیت اتاق بازرگانی بین المللی برای ظرفیت سازی بخش کشاورزی

در ادامه محمد خزائی، دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی (ICC) از آمادگی این نهاد برای یاری به اجرای هر چه بهتر ایده ناب کا در کشور با استفاده از ظرفیت اتاق بازرگانی بین المللی اطلاع داد و تأکید کرد: با توجه به مطالعاتی که اجرا شده، در حوزه کشاورزی، ظرفیت سازی لازم انجام نشده و همین مسئله مانع از رشد این حوزه شده است؛ متأسفانه هنوز در ایران با کشاورزی سنتی روبه رو هستیم.

وی با بیان این مطلب که در بخش آموزش های تجاری و حقوقی می توان از پتانسیل های اتاق بین الملل استفاده کرد، گفت: باید اتاق های استانی را نیز تهییج کنیم تا در برنامه های مربوط به ظرفیت سازی حوزه کشاورزی مشارکت نمایند.

تأمین مالی تنها یکی از مسائل حوزه کشاورزی است

علی صالح آبادی، مدیرعامل بانک توسعه صادرات نیز با اشاره به نظام آموزشی طراحی شده، یادآور شد: طبق آنچه در این نشست عنوان شد، تنها مسئله حوزه کشاورزی تأمین منابع مالی نیست و در مرحله اول باید راه های تجاری سازی محصولات کشاورزی و ورود به بازارهای بین المللی را بیاموزیم. آموزش در فراوری، بسته بندی، ارتقای کیفیت و رسیدن به استانداردها و در ادامه آموزش تأمین مالی، همگی از جمله نیازهای حوزه کشاورزی ما هستند.

وی به زمانی اشاره نمود که به دلیل اتفاقات بین ترکیه و روسیه، زمینه ای برای حضور ایران در بازار روسیه ایجاد شده بود. به اعتقاد او در آن موقع که ایران می توانست وارد این بازار گردد و محصولات خود را به بهترین شکل معرفی کند، به دلیل نبود همین آموزش ها، نتوانست از فرصت ایجاد شده بهره ببرد. در بازار روسیه فروشگاه های زنجیره ای بزرگی هستند که به طور مستمر محصولات مورجهانز را بر اساس استانداردهای مشخصی توزیع می نمایند. متأسفانه شرکت های ایرانی نتوانستند بر اساس زمان بندی دقیق و طبق استانداردهای مورجهانز، محصولات خود را به بازار روسیه صادر نمایند.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات در ادامه میزان تأمین مالی این بانک در سال گذشته برای حوزه کشاورزی را حدود 8 هزار میلیارد ریال برآورد کرد که این رقم از ابتدای سال 98 تا انتهای آذر ماه بالغ بر 9 هزار میلیارد ریال بوده است.

حوزه کشاورزی از نبود بازار پایدار صادراتی رنج می برد

بعد از رونمایی از تمبر توسعه کشاورزی و ناب کا، مهدی کاظم نژاد، سرپرست معاونت توسعه صنایع تبدیلی و کسب وکارهای کشاورزی به فرایند کند توسعه کشاورزی ایران اشاره و تصیریح کرد: علی رغم تأکید در برنامه های توسعه ای مختلف همچنان کشاورزی ایران در مرحله سنتی باقی مانده است.

وی معتقد است در این سال ها نبود گفتمان مؤثر بین دولت و بخش خصوصی مانع جدی در برابر توسعه حوزه کشاورزی بوده است.

کاظم نژاد ادامه داد: اگر بتوانیم در سیاست گذاری ها، رفتارها و برنامه ها تغییر ایجاد نموده و نوع گفتمان موجود را اصلاح کنیم، بخش قابل توجهی از مسائل حل می گردد.

به اعتقاد او سهم کشاورزی در میزان ارزش اضافه کرده نیز باید مورد توجه باشد، این سهم به هیچ عنوان ناچیز نبوده و باید مورد توجه سیاست گذاران باشد. در کنار آن کاهش مجوزها، تسهیل در فضای کسب وکار کشاورزی و شفاف سازی فرآیندها باید مورد توجه باشند.

سرپرست معاونت توسعه صنایع تبدیلی و کسب وکارهای کشاورزی نحوه واگذاری ها در استان ها را نیز مسئله ای مهم ارزیابی کرد که باید به طور مداوم رصد شوند. شاید در بیان، توجه به این موضوعات آسان باشد اما در عمل پیچیدگی های خاصی وجود دارد.

این مقام مسئول نبود بازارهای هدف پایدار و عدم پیوند بین صنایع و صادرات را به عنوان دو مشکل اصلی در حوزه کشاورزی نام برد و اضافه کرد: متأسفانه همیشه توجه خاصی روی بازار غیرپایدار عراق داشتیم یا نتوانستیم از بازار اوراسیا برای صادرات محصولات کشاورزی بهره ببریم. از سویی حوزه فراوری و تجارت ما نیز پیوند و هماهنگی لازم را با یکدیگر ندارند.

وی اظهار امیدواری کرد تا این طرح که روی آموزش بخش های مختلف فراوری تا صادرات متمرکز است، بتواند زمینه بهبود کسب وکارهای کشاورزی را فراهم کند.

پیوند بین بازار و فراوری را جدی بگیریم

شاهرخ رمضان نژاد، رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور از لزوم تجاری سازی انواع محصولات کشاورزی و برنامه ریزی دقیق برای پیروزیت در این بخش سخن گفت. پیوند بین بازار و فراوری، تقویت و تعریف یک سیستم برای این بخش نکته دیگری بود که به باور او می تواند به بهبود شرایط کشاورزی کشور یاری کند.

بر اساس اظهارات رمضان نژاد طرح ناب کا می تواند در این حیطه به حوزه کشاورزی یاری کند.

وی استفاده از دانش و تکنولوژی در حوزه کشاورزی و ترغیب سرمایه های موجود به ورود در این بخش را مورد تأکید قرار داد و گفت: تا به امروز برای جذب سرمایه در حوزه کشاورزی قدم هایی برداشتیم. هرچند محدود بوده و باید افزایش پیدا کند.

بورس کالا محل مناسبی برای عرضه محصولات کشاورزی است

در ادامه حامد سلطان نژاد، مدیرعامل بورس کالا از پیروزیت های این نهاد در عرضه و قیمت گذاری انواع محصولات کشاورزی مانند پسته، زعفران و غیره اطلاع داد و گفت: ایران باید به نقطه ای برسد که در حوزه این نوع از محصولات کشاورزی، مشخص نماینده قیمت جهانی باشد؛ این مهم نیز به یاری بورس اتفاق می افتد. شاید در گذشته تصور می شد که برای عرضه محصولات کشاورزی، بورس کالا نهاد مناسبی نباشد اما تجربه ثابت کرد که این نگرش صحت ندارد.

وی ادامه داد: امروز بورس به 200 هزار کشاورز خدمت رسانی می نماید و عملکرد پیروزی داشته است. آنچه اهمیت دارد تغییر نگرش ها نسبت به بورس است. باید توجه داشته باشیم که بورس تنها میدان بازی فعالان مالی بوده و می تواند به بهبود شرایط کسب وکارها یاری کند.

مدیرعامل بورس کالا همچنین به تجربه بورس کالای چین اشاره و از آن به عنوان یکی از بورس های پیروز در جهان یاد کرد و گفت: در گذشته همیشه بورس های فعال در کشورهای غربی را مثال می زدیم اما امروز می توانیم بورس چین را مورد توجه قرار دهیم که توانسته در سال های اخیر رشد قابل ملاحظه ای را تجربه کند. در ایران متأسفانه هنوز صندلی بورس به درستی تبیین نشده و نتوانستیم بهره درستی از آن ببریم. در هر حال بورس ظرفیت خوبی برای عرضه و قیمت گذاری محصولات کشاورزی است و باید از آن بیش ترین استفاده از داشته باشیم.

منبع: اتاق بازرگانی ایران
انتشار: 15 اسفند 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: andishemag.ir شناسه مطلب: 720

به "رونمایی از نظام آموزش بازرگانی و کسب وکار کشاورزی ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رونمایی از نظام آموزش بازرگانی و کسب وکار کشاورزی ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید