حمایت از شرکت های خلاق هزینه نیست سرمایه گذاری است
به گزارش مجله اندیشه، یک نماینده مجلس شورای اسلامی، با اشاره به لزوم توسعه حمایت ها از شرکت های خلاق و نوآور گفت: حمایت از این شرکت ها هزینه نیست، بلکه یک سرمایه گذاری زود بازده و دارای ارزش افزوده بالا است.
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرنگاران به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، احمد جهان اقتصادی نماینده مردم از حوزه انتخابیه انزلی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت سودآوری و خلق ارزش اضافه نموده صنایع خلاق گفت: با توجه به به سیاست های نظام و کوشش جمعی در حوزه اعتلای اکوسیستم نوآوری و خلاقیت در کشور، ما در دو دهه اخیر و به ویژه در یک دهه اخیر، پیشرفت های خوب و قابل دفاعی در زمینه فناوری و نوآوری داشته ایم. حمایت از شرکت های خلاق و دانش بنیان، تضمین نماینده سیر صعودی و ادامه دار پیشرفت علم و فناوری در کشور خواهد بود.
وی اضافه نمود: کشور با تحریم های یک جانبه مقابله می نماید و بر عکس ادعای دشمنان، ما در حوزه های علمی مختلفی همانند حوزه دارویی، هم با تحریم روبرو هستیم. به همین جهت، شرکت های خلاق، دانش بنیان و استارتاپ های فناوری محور، نقشی کلیدی در مقابله با تحریم ها، بر عهده دارند و می توانند در این زمینه پیش قراوال و تاثیرگذار باشند.
حضور در عرصه بین المللی صنایع خلاق
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش این شرکت ها در نوسازی صنایع و صنوف مختلف، گفت: تخصیص بودجه به شرکت های خلاق و دانش بنیان و حمایت اقتصادی از آنها، هزینه نیست، بلکه سرمایه گذاری است. آن هم سرمایه گذاری با بازدهی زودهنگام و ارزش اضافه نموده بالا، به همین جهت، هر چه قدر در این زمینه کار گردد، کم است و ما نتایج کوشش هایمان در این حوزه را می توانیم به صورت محصولات فناورانه نهایی در بازار ببینیم.
این نماینده مجلس، ضمن تبیین بیشتر این مسئله، اضافه نمود: قوه مقننه و دولت، در مورد حمایت از شرکت های خلاق و دانش بنیان، موضع مشترکی دارند و نمایندگان هم بسیار مشتاق هستند تا بیشترین حمایت ممکن را در جهت تسهیل کار این شرکت ها، در بستر قانون و مباحث کارشناسی، ارائه نمایند.
به گفته جهان اقتصادی، ایران کشوری پهناور با ذخایر و ظرفیت های بسیاری اعم از ذخایر نفتی، معدنی، گیاهان دارویی، پتانسیل دانشگاهی و علمی است و باید کوشش کنیم تا زمینه توسعه هر چه بیشتر محصولات دانش بنیان و خلاقانه در بازار داخلی و بین المللی فراهم گردد.
وی بعلاوه گفت: شرکت های خلاق هم از ظرفیت های بسیار خوبی برخوردار هستند. محصولات خلاقانه و اکوسیستم صنایع نرم و خلاق، در سطح بین الملل، از بازار رو به رشد و بسیار گسترده ای برخوردار است. اگر ما هم می خواهیم از این بازار سهمی داشته باشیم، راهکار آن حمایت بیشتر از شرکت های خلاق و جوانان فعال در این حوزه است.
اختصاص زیرساخت فعالیت به شرکت های خلاق
جهاناقتصادی، با مهم ارزیابی کردن، تنوع بخشی به حمایت ها، اضافه نمود: بسیاری از شرکت های خلاق و دانش بنیان، مشکل استقرار دارند، در واقع به نظر می رسد که این موضوع، مشکل اصلی آنها است. با توجه به افزایش قیمت اجاره و بعلاوه بودجه سنگین مورد احتیاج برای خرید یک واحد تولیدی یا اداری، نباید انتظار داشت که یک شرکت جوان خلاق و نوآور، چنین بودجه ای در اختیار داشته باشد.
وی با بیان این که یکی از حمایت های که می تواند به این شرکت ها تخصیص یابد، موضوع محل کار و استقرار است، ادامه داد: باید مراکز مختلف، دانشگاهی، اجرایی و دولتی کشور را ملزم کرد که مراکز ساختمانی متروک یا مازاد را در قالب خانه خلاق، مراکز نوآوری یا دیگر قالب های حقوقی، در اختیار جوانان دانش بنیان و خلاق، کشور قرار دهد. نتیجه چنین حمایت های را می توان به صورت ارزش اضافه نموده و کالاهای مبتکرانه و دارای مزیت رقابتی در بازارهای داخلی و خارجی، مشاهده کرد.
منبع: خبرگزاری فارس