کسب مدال بنجامین فرانکلین به وسیله دانشمند ایرانی دانشگاه پنسیلوانیا
به گزارش مجله اندیشه، مدال بنجامین فرانکلین 2023 در مهندسی برق به انقطاع به علت نوآوری های دگرگون کننده اش در مهندسی مواد تازه که با امواج الکترومغناطیسی با روش های بی سابقه ای در تعامل هستند و کاربردهای گسترده ای در محاسبات فوق سریع و فناوری های ارتباطی دارند، اهدا شد.
پروفسور نادر انقطاع، دانشمند دانشگاه پنسیلوانیا، پیروز به دریافت مدال بنجامین فرانکلین 2023 شد.
به گزارش ایسنا و به نقل از پن تودی، پروفسور نادر انقطاع، استاد مهندسی برق و سیستم در دانشگاه پنسیلوانیا یکی از 9 نفری است که سال جاری به علت دستاوردهای فوق العاده اش در رهبری علمی، مهندسی و تجاری پیروز به دریافت جایزه بنجامین فرانکلین شد. از برندگان این جایزه در روز 27 آوریل(هفتم اردیبهشت) در مراسمی در موسسه فرانکلین در فیلادلفیا تجلیل خواهد شد.
دکتر انقطاع می گوید: من به عنوان یک دانشمند و یک اهل فیلادلفیا، از دریافت مدال فرانکلین بسیار مفتخر هستم. دریافت جایزه ای که برندگان پیشین آن بعضی از قهرمانان علمی من مانند آلبرت اینشتین، نیکولا تسلا، الکساندر گراهام بل و ماکس پلانک بوده اند، بالاترین افتخار است. من از مؤسسه فرانکلین برای اعطای این جایزه بسیار متشکرم.
مدال بنجامین فرانکلین یکی از قدیمی ترین جوایز علمی در حوزه علم و مهندسی است که از سال 1824 به وسیله موسسه فرانکلین در آمریکا اهدا می گردد.
لری دوبینسکی(Larry Dubinski)، رئیس و مدیر عامل موسسه فرانکلین، می گوید: ما مفتخریم که میراث دیرینه مؤسسه فرانکلین را در به رسمیت شناختن افراد برای یاری هایشان به بشریت ادامه می دهیم. این پیشرفت های خارق العاده در حوزه های مهمی مانند برابری اجتماعی، پایداری و ایمنی به طور قابل توجهی ما را به سمت تغییرات مثبت حرکت می دهند و بنابراین زمینه را برای آینده ای بسیار خوب فراهم می نمایند.
مدال بنجامین فرانکلین 2023 در مهندسی برق به انقطاع به علت نوآوری های دگرگون نماینده اش در مهندسی مواد نو که با امواج الکترومغناطیسی با روش های بی سابقه ای در تعامل هستند و کاربردهای گسترده ای در محاسبات فوق سریع و فناوری های ارتباطی دارند، اهدا شد.
لیز مگیل(Liz Magill)، رئیس دانشگاه پنسیلوانیا، می گوید: کار پیشگامانه پروفسور انقطاع در زمینه فرامواد و نانو اپتیک، راه را برای دستیابی به قابلیت های محاسباتی نو و متحول نماینده در آینده باز می نماید. دانشگاه پنسیلوانیا عصر رایانه ها را با ایجاد اولین رایانه دیجیتال قابل برنامه ریزی در دنیا در سال 1945 شروع کرد. کار پروفسور انقطاع ادامه دهنده این سنت تحقیقات و اکتشافات پیشگامانه است که آینده را متحول خواهد نمود. ما خوشحالیم که او مدال بنجامین فرانکلین را دریافت نموده است.
پروفسور انقطاع حوزه نانو مدارهای نوری را پایه گذاری کرد که نانوالکترونیک و نانوفوتونیک در آن با هم ادغام شده اند. او بعلاوه به ایجاد و توسعه حوزه اپتیک نزدیک به صفر و مواد اپسیلون نزدیک به صفر(ENZ) با گذردهی الکتریکی نزدیک به صفر مشهور است. او به وسیله فعالیت های خود مرزهای نوی را پشت سر گذاشته که برای مثال می توان به محاسبات نوری در مقیاس نانو و کنترل پراکندگی برای پوشش و شفافیت اشاره نمود. کار او پیامدهای گسترده ای در شاخه های مختلف مهندسی برق، علم مواد، اپتیک، امواج مایکروویو و الکترودینامیک کوانتومی داشته است.
پروفسور انقطاع متولد 16 مهر 1334 در تهران از پیشتازان حوزه نانوفناوری در دنیا به شمار می آید. دکتر انقطاع مدرک کارشناسی خود را در رشته مهندسی برق از دانشگاه تهران دریافت کرد. او که در سال 57 مهاجرت نموده است مدرک دکترای خود را از موسسه فناوری کالیفرنیا گرفت.
وی تا به امروز پیروز به دریافت جوایزی چون مدال طلای انجمن بین المللی اپتیک و فوتونیک، مدال موسسه اسحاق نیوتن، مدال جزیره الیس، جایزه مکس بورن و بسیاری جوایز دیگر شده است.
منبع: عصر ایران