کارتون نوستالژیک؛ به یاد چشم های درشت سرندیپیتی!
به گزارش مجله اندیشه، اواخر دهه شصت و اوایل دهه هفتاد کارتون سرندیپیتی جزو محبوب ترین برنامه های تلویزیون بود. کارتونی که نمی دانم چرا رنگ پریده بود! به خاطر سانسورهای بی امان بود که همه صحنه ها محو به نظر می رسید و انگار فیلتری رویش گذاشته بودند یا به علت کیفیت اصلی خود انیمیشن، به هر حال همان صحنه های محو ما را شیفته جزیره ناشناخته و آن دایناسور صورتی زیبای مهربان با چشم های درشت و آبی اش کرد. همه مان منتظر تماشا خانم لولا بودیم که زیر آب زندگی می کرد و فقط تصویر محوی از صورتش را می دیدیم که روی صدفی نشسته بود که شبیه تخت سلطنتی بود.

تاریخ ساخت | خالقان | کشور سازنده |
1983 میلادی | نوبو اونوکی | ژاپن |
کارتون سرندیپیتی که با نام داستان های سرندپیتی: دوستان جزیره ناشناخته هم در دنیا معروفیت دارد داستان پسربچه ای به نام کوناست که وقتی در اقیانوس جنوبی به همراه خانواده اش مشغول تحقیق بودند تصادفی رخ می دهد و کونا به همراه یک تخم مرغ صورتی گنده نجات پیدا می نماید و به جزیره ناشناخته در جنوب دریا می رسد. از آن تخم صورتی، اژدهای صورتی دریا یعنی سرندیپیتی متولد می گردد. اهالی جزیره به سرندیپیتی و کونا اجازه می دهند که در آن جا زندگی نمایند. جزیره ای که ملکه اش خانم لولاست که زیر آب زندگی می نماید.
چیزهایی که درباره کارتون سرندیپیتی نمی دانید
- این انیمه ژاپنی در 26 قسمت ساخته شد و به وسیله شبکه NTV (نیپون) هر هفته از یکم جولای 1983 تا 23 دسامبر همان سال در ژاپن پخش می شد. هر اپیزود کمتر از نیم ساعت و حدود 24 دقیقه بود.
- این سریال اقتباسی از سری کتاب های سرندیپیتی نوشته استیفن کازگرو بود. یوییچی کوتابه کار طراحی شخصیت ها را برای نسخه انیمیشن برعهده داشت. سرندیپیتی سری کتاب هایی مخصوص بچه ها با کاراکترهای حیوانات و سایر شخصیت ها بود. کازگرو نویسنده آمریکایی سال 1973 با رابین جیمز، طراح یک گروه تشکیل دادند تا سری کتاب های سرندیپیتی را بنویسند و طراحی نمایند. هدف کازگرو از نوشتن این کتاب ها خلق داستان هایی هیجان انگیز و پرفروش بود که در هر قسمت شان یک پیغام اخلاقی هم داشته باشند.
- کتاب های سرندپیتی شامل داستان های کوتاه با طراحی های رنگارنگ بودند.
- ایده نوشتن این کتاب ها وقتی به سر کازگرو زد که می خواست برای دختر سه ساله اش کتاب های ساده بخواند. کتاب هایش بعدتر به زبان های اسپانیایی و ایتالیایی ترجمه شدند.
- نسخه ای از این انیمیشن سال 1989 در آمریکا به نمایش عایدی. در نسخه آمریکایی نام پسر از کونا به بابی تغییر پیدا کرد. علاوه بر آمریکا و ایران، کارتون سرندیپیتی در فرانسه، ایتالیا و اسپانیا هم از تلویزیون پخش شد. اما تا سال 2017 نسخه دی وی دی آن در آمریکا به بازار نیامد.
- در نسخه دوبله ای که از ایران پخش شد ژاله علو راوی بود. مریم شیرزاد صداپیشه سرندپیتی بود و نوشابه امیری به جای کونا صحبت می کرد. صداپیشه ی کاپیتان اسماج که نقش شخصیت شریر انیمیشن را داشت که می خواست به گنج های جزیره ای ناشناخته دستبرد بزند شهروز ملک آرایی بود. یکی دیگر از نقش های اصلی هم پیلا پیلا پرنده رنگارنگ بود که فریبا شاهین مقدم به جایش صحبت می کرد.
- امتیاز انیمیشن سرندیپیتی در سایت imdb از طرف کاربران 7.1 از 10 است.
- ما در ایران به علت این که خانم لولا پری دریایی بود و مشکل پوشش داشت هیچ وقت او را واضح ندیدیم.
منبع: دیجیکالا مگ