کاربرد اینترنت اشیاء در صنعت

به گزارش مجله اندیشه، اینترنت اشیاء صنعتی متمرکز بر اتصال دستگاه ها در صنایع مختلفی چون نفت و گاز، آب و برق و مراقبت های بهداشتی است. به طور کلی می توان اینترنت اشیاء صنعتی را کاربرد اینترنت اشیاء در صنعت دانست. اینترنت اشیاء صنعتی انقلابی در فراوری محصولات صنعتی به وجود آورد.

کاربرد اینترنت اشیاء در صنعت

وقتی صحبت از اینترنت اشیاء می گردد، همه ما به یخچال یا جاروهای متصل به اینترنت فکر می کنیم، اما حقیقت این است که اینترنت اشیاء صرفا سنسورهایی نیست که در دستگاه ها قرار می گیرد تا آنها را به اینترنت متصل کند و فرآیندها به شکل اتوماتیک انجام شوند.

در دنیای امروز که همه چیز بر پایه داده ها ست، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء همانند بسیاری از فناوری ها سرعت رشد بالایی دارد. اینترنت اشیاء صنعتی زیرمجموعه ای از اینترنت اشیاء است که در بخش های گسترده ای از آن استفاده می گردد.

اینترنت اشیاء صنعتی در واقع اینترنت اشیاء در صنعت است. اینترنت اشیاء صنعتی را با نام IIoT یا Industry 4.0 می شناسند. از طرفی به اینترنت اشیاء صنعتی، اینترنت صنعتی نیز می گویند. نکته قابل توجه درباره اینترنت اشیاء صنعتی این است که به طور کلی با برنامه های اینترنت اشیاء متفاوت است.

در ادامه بخوانید :

اینترنت اشیا در صنعت نفت و گاز

2 اسفند 97 799

اینترنت اشیا در صنعت بسته بندی

30 بهمن 97 485

اینترنت اشیاء صنعتی متمرکز بر اتصال دستگاه ها در صنایع مختلفی چون نفت و گاز، آب و برق و مراقبت های بهداشتی است. به طور کلی می توان اینترنت اشیاء صنعتی را کاربرد اینترنت اشیاء در صنعت دانست. اینترنت اشیاء صنعتی انقلابی در فراوری محصولات صنعتی به وجود آورد.

اینترنت اشیاء صنعتی امکانی را فراهم می نماید تا به مقادیر بالایی از داده ها، با سرعت زیاد و بهره وری بیشتر دستیابی داشته باشیم. بعضی از شرکت های نوآورانه از این فناوری استفاده بهینه کردند تا دستگاه های هوشمند متصل به هم، در کارخانه های خود فراوری نمایند.

اینترنت اشیاء صنعتی سرعت دریافت اطلاعات را افزایش داده است. همچنین به بهبود اتصالات، افزایش بهره وری و مقیاس پذیری منجر می گردد. با استفاده از اینترنت اشیاء صنعتی می توان در زمان و هزینه صرفه جویی کرد.

بزرگ ترین چالش های موجود در مورد استفاده از اینترنت اشیاء صنعتی امکان تعامل و امنیت است. اینترنت اشیاء صنعتی یکی از عوامل تاثیرگذار در رونق کسب وکارها ست. جالب است بدانیم که کسب و کارهایی که در زیرساخت هایشان از اینترنت اشیاء بهره گرفته اند، رشد قابل توجهی در زمینه هایی مثل امنیت، بهبود عملکرد و سودآوری داشته اند.

با افزایش استفاده از اینترنت اشیاء صنعتی پیش بینی می گردد میزان بهره وری نیز افزایش می یابد. ساختار هوشمند اینترنت اشیاء صنعتی باعث تعامل میان افراد و دستگاه ها می گردد. بزرگ ترین مزیت اینترنت اشیاء صنعتی حضور حداقلی برنامه نویسان است.

وقتی نحوه پیاده سازی سیستم های شما پیچیده باشد، مجبور هستید از برنامه نویسان نهایت استفاده را ببرید در حالی که اگر ساختار پیاده سازی سیستم تان از کدها و برنامه نویسی های پیچیده تشکیل نشده باشد، می توانید بدون نگرانی از عدم حضور یا همکاری برنامه نویسان به کار خود ادامه دهید.

اینترنت اشیاء صنعتی، نمونه برداری از داده ها را حذف می نماید، زیرا شما می توانید به راحتی به داده های خود دسترسی داشته باشید. بزرگ ترین مزیت اینترنت اشیاء، تجزیه و تحلیل داده هاست.

اینترنت اشیاء صنعتی علاوه بر دستیابی آسان به داده ها، موجب استفاده بهینه تر نیز می گردد. اینترنت اشیاء صنعتی با تمامی تجهیزات ارتباط موثری برقرار می نماید. برخلاف گذشته که تجهیزات، سنسورها و سیستم ها به صورت جداگانه با یکدیگر ارتباط داشتند، سیستم یکپارچه اینترنت اشیاء صنعتی به ساختار واحدی متصل است که کاربر می تواند به آن دسترسی داشته باشد.

به طور کلی اینترنت اشیاء صنعتی از مراحل اولیه جمع آوری اطلاعات تا زمان پیاده سازی، تعاملاتی را انجام می دهد. با بهره گیری از اینترنت اشیاء صنعتی، داده های مربوط به کارخانه ها و کارگاه های صنعتی تبدیل به شبکه ای نظام مند و ساختاریافته می شوند.

با این وجود، در حال حاضر بزرگ ترین مشکل اینترنت اشیاء صنعتی، کمبود موارد کاربردی است، زیرا کمتر کسی برای تحقیق در این زمینه کوشش می نماید. چیزی که باعث تفاوت درباره اینترنت اشیاء صنعتی و فناوری های قبل از آن شده، درواقع این است که اینترنت اشیاء صنعتی باعث دسترسی بهتر به داده ها و استفاده بهینه تر از آنها شده است.

در ادامه بخوانید :

مراقبت بعد از عمل با اینترنت اشیا

11 بهمن 97 629

نقش اینترنت اشیا در ایمنی مواد غذایی

6 مهر 97 362

یکی از اولین چالش های اینترنت اشیاء صنعتی مربوط به ایجاد اتصال است، زیرا از آنجایی که محدوده هایی که باید تحت پوشش اتصال قرار داشته باشند بسیار گسترده هستند، تمامی دستگاه های موجود قادر به برقراری ارتباط مستقیم نخواهند بود.

البته همانند بسیاری از فناوری ها، تکنولوژی اینترنت اشیاء صنعتی نیز مسائل خاص خود را دارد. با این همه، بعضی از مشاوران در سازمان های مختلف به صورت نادانسته یا به عمد این موضوع را به مدیران متذکر نمی شوند.

با اینکه اینترنت اشیاء صنعتی دارای مزیت های رقابتی بسیاری برای سازمان ها ست، ولی ممکن است دردسرهایی را نیز برای مصرف نمایندگان به وجود آورد. به عنوان مثال، این امکان وجود دارد که مصرف نماینده نهایی با محصولات هوشمندی روبرو گردد که به دلیل پیچیدگی بیش از حد قادر به کار با آن نخواهد بود.

منبع: مجله شنبه
انتشار: 21 فروردین 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: andishemag.ir شناسه مطلب: 833

به "کاربرد اینترنت اشیاء در صنعت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاربرد اینترنت اشیاء در صنعت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید