چند روش نگهداری زرشک برای تازه ماندن
به گزارش مجله اندیشه، با یادگیری روش نگهداری زرشک می توانید این ماده غذایی را در برترین حالت خود در آشپزخانه ذخیره کنید. اعتقاد بر این است که زرشک از اروپا، شمال آفریقا و آسیای به تمام جهان معرفی شده است. از پوست و ریشه زرشک برای ساخت دارو و از رنگش برای رنگ آمیزی پشم، کتان و چرم استفاده می گردد. زرشک دارای بالاترین اندازه بربرین و آنتی اکسیدان ها در کل خانواده توت ها است که باعث می گردد تأثیر مطلوبی در افزایش سلامت دستگاه گوارش افراد داشته باشد.زرشک به افزایش سیستم ایمنی بدن یاری زیادی می نماید. زرشک ابتدا به صورت میوه رشد می نماید و سپس آن را خشک می نمایند و در بازار می فروشند. اما موضوع مهمی که اغلب برای مردم سوال است، روش نگهداری زرشک در خانه است. قبل از پرداختن به نحوه نگهداری زرشک باید بگوییم که اگر می خواهید زرشک را با تخفیف مناسب بخرید، از وب سایت یا اپلیکیشن خبرنگاران ! بهره ببرید.
جایگاه زرشک در فرهنگ غذایی ایران
فراوانی زرشک در ایران به آن جایگاه ویژه ای در رژیم غذایی ما ایرانیان داده است. ما از زرشک می توانیم به طرق مختلفی استفاده کنیم. زرشک خشک بیشتر در آشپزی ما به صورت رب زرشک، سس زرشک، مربای زرشک، ژله زرشک و سایر استفاده می گردد. زرشک خشک به عنوان بی دانه در غذاهای برنجی مانند زرشک پلو و شیرین پلو کاربرد دارد.
خواص فوق العاده زرشک باعث شده است تا این ماده غذایی را بتوان برای تهیه شربت زرشک، آب زرشک، چای زرشک و عرقیات گیاهی زرشک مصرف کرد. در پاییز با دانه های قرمز زرشک تازه می توانید زرشک خشک تهیه نموده و با آن چای یا دم نموده گیاهی درست کنید. بسیاری از مردم تمایل دارند زرشک تازه را در خانه خشک نمایند. اگر شما هم یکی از آنها هستید و نمی دانید چگونه زرشک را خشک کنید و در پی روش نگهداری زرشک هستید، ادامه مقاله را بخوانید.
چگونه زرشک تازه را خشک کنیم؟
خشک کردن زرشک تازه از پوسیدگی و کپک زدن آن جلوگیری می نماید و روش نگهداری زرشک را راحت تر می نماید. تفاوت زرشک خشک خانگی و بازاری در این است که با دستگاه های مخصوص میوه های خشک زرشک را از شاخه جدا نموده و با دستگاه وکیوم اجسام خارجی را خارج می نمایند. زرشک هایی که در جریان هوا و به دور از نور خورشید خشک می شوند، دارای رنگ زیبا و مرغوبی هستند.
خشک کردن زرشک تازه با این روش ممکن است چندین ماه طول بکشد. فراورینمایندگان زرشک عموماً آن را به سه روش خشک کردن در آفتاب، خشک کردن در سایه و خشک کن صنعتی خشک می نمایند اما در ادامه به سه روش خانگی خشک کردن زرشک تازه می پردازیم:
- شاخه های تازه زرشک را در مکانی تاریک با تهویه مناسب آویزان کنید. جریان هوای مداوم از کپک زدن زرشک جلوگیری می نماید. زرشک ممکن است ماه ها طول بکشد تا خشک گردد. سپس به آرامی شاخه ها را تکان دهید، زرشک و برگ های خشک شده به زمین می ریزند.
- میوه های تازه زرشک را از شاخه جدا نموده و می شوییم و در آبکش می گذاریم و اجازه می دهیم آب از آن خارج گردد. در نهایت زرشک ها را روی پارچه تمیزی در سایه پهن کنید تا خشک شوند. برای خشک کردن زودتر زرشک می توانید از فن استفاده کنید.
- بعد از جدا کردن زرشک های تازه از ساقه، آنها را بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافی شان گرفته گردد. زرشک ها را چند ساعت روی پارچه ای پهن کنید. بعد از چند ساعت زرشک ها را در سینی و در زیر بخاری قرار دهید تا خشک شوند.
روش نگهداری زرشک در فریزر یا یخچال
اگر قصد دارید تا چند هفته پس از خرید از زرشک استفاده کنید، آن را در یک کیسه دربسته در یخچال نگهداری کنید. زمانی که زرشک ها را بر اساس روش های ذکر شده خشک می کنید، این مکان را دارید آنها را در ظرف دربسته یا کیسه نایلونی در یخچال نگهداری کنید. نگهداری زرشک در فریزر از سیاه شدن آن جلوگیری می نماید.
رنگ قرمز زرشک با افزایش سن، تیره شده و اکسیده می گردد. بعلاوه در طرز نگهداری زرشک تازه در فریزر باید حتماً شاخه زرشک را بگیرید و سپس زرشک را ب خوبی بشویید. سپس زرشک های تازه در ظرف دربسته یا کیسه نایلونی قرار دهید و در یخچال بگذارید.
روش های مصرف زرشک خشک
مقدار کوچک زرشک باعث شده تا بتوان آن برای انواع غذاهای برنجی استفاده کنید. زرشک خشک نیز افزودنی خوبی برای سالاد مرغ است. زرشک خشک در دسرها و عصاره زرشک برای طعم دادن به آب نبات ها و نوشیدنی ها استفاده می گردد. زرشک به طور سنتی در اروپا و آمریکای شمالی برای فراوری مربا و ژله کاربرد دارد.
از برگ های زرشک به عنوان گیاهی برای طعم دادن به گوشت در بخش های خاصی از جزیره بریتانیا استفاده می گردد. هندی ها از برگ های خشک شده زرشک به عنوان چای یا سبزی استفاده می نمایند. زرشک به عنوان میوه خشک در آشپزی در خاورمیانه و بخش هایی از آسیا مصرف می گردد. به طور کلی، با انجام درست روش نگهداری زرشک می توانید از این ماده غذایی برای موارد زیر استفاده کنید:
- به عنوان یک ماده غذایی: زرشک خشک را به مدت 10 دقیقه در آب سرد خیس کنید سپس آن را خشک نموده و فشار دهید و از آن به صورت کامل یا خرد شده استفاده کنید.
- به عنوان یک ماده برای تزیین: زرشک را در کره با کمی شکر سرخ کنید و زرشک خشک را به مدت 3 تا 4 دقیقه تفت دهید. اکنون آماده استفاده برای تزیین غذا هستید.
مصرف زرشک خشک در فرهنگ های مختلف
مطالعات نشان می دهند که زرشک دارای مزایای سلامتی مختلفی از جمله خواص ضد التهابی است. بعلاوه ممکن است به عنوان یک گیاه دارویی برای درمان بیماری هایی مانند دیابت، بیماری کبد، بیماری های گوارشی، مجاری ادراری استفاده گردد. در طب جایگزین، از زرشک برای درمان پلاک دندان (تارتار)، لثه های متورم و مسائل کلیوی استفاده می گردد. استفاده از ژل حاوی زرشک روی زخم می تواند قرمزی، ترشح و مقدار زخم را به حداقل برساند. کپسول، عصاره مایع، قرص و بعلاوه پماد موضعی، از اشکال موجود زرشک در پزشکی هستند.
کلام آخر
زرشک یکی از میوه های لذیذ است که به علت خواص دارویی بیش از 2500 سال قدمت دارد. این میوه ترش مزه که طبع سرد و خشکی دارد، به صورت زرشک تازه و خشک قابل مصرف است. اکنون، نکات مربوط به روش نگهداری زرشک را برای مدت کوتاه یا طولانی می دانید، پس بهتر است از این ماده غذایی به برترین نحو نگهداری کنید تا بتوانید به عنوان یک چاشنی منحصر به فرد از آن استفاده کنید. بعلاوه، زرشک تازه و تخفیف خورده را از وبسایت یا اپلیکیشن خبرنگاران ! تهیه کنید.
منبع: اسنپ مارکت