ساحل کاپوچینو در آفریقای جنوبی واقعیت دارد!

به گزارش مجله اندیشه، ساحل کاپوچینو در کیپ تاون آفریقای جنوبی

کاپوچینو یکی از پدیده های طبیعی بسیار نادر است که در چند دوره در نقاط مختلف دنیا اتفاق می افتد. در شهر کیپ تاون آفریقای جنوبی تقریبا هر ده سال یک بار این پدیده به وجود می آید که آخرین بار در سال 2008 ثبت شده است. شباهت زیاد این اثر با یک فنجان کاپوچینو به قدری زیاد است که به مرور زمان به ساحل کاپوچینو معروف شد. این ساحل ها که بر اثر فوم دریایی ایجاد می شوند برخلاف ظاهر زیبایشان می توانند بسیار مضر باشند. با خبرنگاران همراه شوید تا در خصوص ساحل کاپوچینو و عوامل به وجود آمدن آن اطلاعات بیشتری کسب کنیم.

ساحل کاپوچینو در آفریقای جنوبی واقعیت دارد!

هر بار که این اتفاق می افتد به نظر می رسد که اقیانوس به یک فنجان غول پیکر کاپوچینو تبدیل شده است، که کف روی آن فنجان به تمام ساحل و حتی برخی از خیابان ها کشیده می گردد. این نمایش عجیب طبیعت، گاه به گاه در سواحل کیپ تاون و البته منطقه ها متفاوتی از دنیا اتفاق می افتد. ساحل در حومه شهر به یک فنجان فوم تبدیل می گردد، مردم می گویند که انگار دریا ناگهان خود را به دیوانگی می زند. افراد زیادی از این اتفاق شگفت زده می شوند تا جایی که وقتی اولین بار این پدیده رخ داد اخبارش در سراسر دنیا شنیده می شد. گاهی مردم زیادی علاقه داشتند که حتی در این ساحل شنا نمایند.

با این حال چه چیزی باعث این پدیده شد؟ به نظر می رسد که انواع ناخالصی های موجود در آب دریا، با مقادیر مناسبی ترکیب شده و با حرکت قدرتمند امواج متزلزل گشته و حباب ها را تشکیل می دهند. بیشتر مردم از این اتفاق وحشت زده می شدند و دوست داشتند که هر چه زودتر از این فوم رهایی پیدا نمایند. اگرچه همواره افرادی هم هستند که ماجراجویی را به سکون ترجیح میدهند. البته آن هایی که در این فوم ها غلط می زدند هرگز اطلاع نداشتند که مواد تشکیل دهند آن ها چیست. موادی مانند ترشحات علف های هرز، مواد شیمیایی، گیاهان مرده و رسوبات موجودات دریایی به تشکیل این کاپوچینو یاری می نمایند. یا این حال این فوم دریایی تنها در کیپ تاون اتفاق نمی افتد. در ادامه به طرز شکل گیری این پدیده می پردازیم.

فوم دریایی چیست و چه چیزی باعث شکل گرفتن آن می گردد؟

فوم دریایی یک پدیده طبیعی در اقیانوس است که شامل شکل گیری ماده سفید رنگی است که روی سطح آب شناور می گردد و در سواحل دریا انباشته می گردد. شکل گیری فوم دریایی در نقاط مختلف دنیا دیده می گردد و حتی امروز نیز مردم را فریب می دهد.

ساحل یامبا، واقع در جنوب شرقی استرالیا، نیو ساوت ولز، در سراسر دنیا برای پدیده طبیعی فوم دریایی شناخته شده است. این پدیده شهر یامبا را در نقشه دنیای جذب گردشگران و علاقه مندانی نه فقط از سایر نقاط استرالیا بلکه از کشورهای دیگر نیز قرار داده است.

شکل گیری فوم در دریا در ساحل یامبا با این حال فقط یک نمونه از تشکیل فوم دریایی است. این پدیده به یک مکان یا محل بومی خلاصه نمی گردد و می تواند در هر نقطه از دنیا شکل بگیرد.

فوم دریایی چطور شکل می گیرد؟

سوال این است که این فوم به چه صورتی شکل می گیرد تا ساحلی مثل ساحل کاپوچینو را بسازد؟ پاسخ به این سوال این است که فاکتورهای بسیاری برای تشکیل این فوم وجود دارند که البته در حال حاضر دانشمندان در حال مطالعه راه چاره هایی برای رهایی از این پدیده هستند.

برای آغاز می توان گفت که دو نوع فوم دریایی وجود دارد که می توانند در نقاط مختلف تشکیل گردد: فوم سفید و فوم قهوه ای.

فوم قهوه ای که برخی اوقات به عنوان جزر و مد قرمز نامیده می گردد، در اثر وجود مواد زائد ایجاد شده به وسیله فعالیت های انسانی به وجود می آید. برخی محققان بعلاوه اضافه می نمایند که حضور یک جلبک تک سلولی - فیتوپلانکتون - می تواند فوم را به رنگ قرمز یا قهوه ای برساند. مواردی که در ادامه آورده شده اند، علل تشکیل فوم قهوه ای می باشند:

  • تجزیه مواد داخل دریاها مانند گیاهان، حیوانات و مواد دفع شده که به وسیله حرکت مداوم جزر و مد باعث ایجاد حباب های هوا شده و در زیر امواج دریا باقی می ماند. این مواد زمانی که جریان های آب هستند، به سمت ساحل حرکت می نمایند. موج ها کف دار هستند و زمانی که به ساحل برخورد می نمایند کف موج ها با آن ها مخلوط شده و این پدیده به وجود می آید.
  • مورد دیگر جلبک تک سلولی است که بسیار خرد شده است و به عنوان یک عامل فوم دریایی به شمار میرود، زیرا ماده پودری آن یک پروتئین فوم شکل را ایجاد می نماید که با برخود به ساحل مانند ساحل کاپوچینو می گردد.
  • تخلیه مواد شیمیایی و فاضلاب به وسیله کارخانه های صنعتی به اقیانوس ها و دریاها باعث ایجاد چنین فومی در دریا می گردد.

خطرات فوم دریایی و ساحل کاپوچینو

حضور فوم دریایی بسیار خطرناک است زیرا حاوی مواد مضری است که می تواند نه تنها به مردم محلی بلکه بعلاوه پرندگان و موجودات دیگر آسیب برساند. این امر می تواند به مسائل بهداشتی و بعلاوه مسائل مربوط به حضور دیگر موجودات مضری منجر گردد که می توانند در این فوم پنهان گردد و باعث آسیب جبران ناپذیری به بومیان گردد. در اوایل شاید مردم از دست زدن به این فوم ها لذت می بردند اما به مرور که آگاهی ها بیشتر شد، افراد از آن جا دوری می نمایند.

در حالی که این پدیده مجذوب کننده است، وجود داشتن این فوم در دریا نشانه هایی از مسائل بزرگتری است که می تواند به مردم ساکن در نزدیکی ساحل آسیب بزند. محققان می گویند از آن جایی که عوامل دریایی و وجود موجودات آبزی که به این پدیده منجر می شوند را نمی توان کنترل کرد، بهتر است عوامل انسانی نظیر فاضلاب کارخانه ها را برای جلوگیری از این اتفاق بیشتر مدیریت کرد. ساحل کاپوچینو شاید به نظر زیبا و هیجان انگیز باشد اما باید بدانیم که مضراتی که این پدیده برای انسان دارد بسیار جبران ناپذیر می باشد.

منبع: الی گشت
انتشار: 7 آذر 1403 بروزرسانی: 7 آذر 1403 گردآورنده: andishemag.ir شناسه مطلب: 2400

به "ساحل کاپوچینو در آفریقای جنوبی واقعیت دارد!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ساحل کاپوچینو در آفریقای جنوبی واقعیت دارد!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید