باغ راه سلامت، اهالی را به مترو می رساند

به گزارش مجله اندیشه، اجرای طرح مبتکرانه از خانه تا مدرسه با دوچرخه منطقه 17 را به یکی از مناطق پیشتاز در توسعه فرهنگ استفاده از دوچرخه تبدیل نموده است. در این طرح دانش آموزان، معلمان و مسئولان برای تردد روزانه خود از دوچرخه استفاده می نمایند.

باغ راه سلامت، اهالی را به مترو می رساند

جهت دریافت خدمات طراحی سقف شیبدار ویلا با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.

رابعه تیموری- استقبال ساکنان منطقه17 از این طرح سبب شده این منطقه که عنوان کوچکترین منطقه کلانشهر تهران را یدک می کشد، برای ساخت اولین باغ راه سلامت جنوب تهران انتخاب گردد. در طرح باغ راه سلامت که همزمان با دهه فجر، کلنگ آن بر زمین خورد، امکان پیاده روی و دوچرخه سواری شهروندان برای دسترسی به 2ایستگاه مترو زمزم و بریانک فراهم می گردد، اما آنچه به تداوم و توسعه فرهنگ حمل و نقل پاک می انجامد، ایجاد زیرساخت ها و آموزش های شهروندی است که در منطقه17 محقق نشده است. مهدی نوروزی معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار منطقه به اهالی وعده می دهد که زیرساخت های لازم برای تردد شهروندان با دوچرخه مهیا می گردد. گفت وگوی ما با وی را در ادامه می خوانید.

مدیریت شهری منطقه17 طرح از خانه تا مدرسه با دوچرخه را اجرا نموده که مورد استقبال دانش آموزان و فرهنگیان قرار گرفته، اما برای تداوم طرح، باید زیرساخت های لازم فراهم گردد که هنوز اتفاق نیفتاده است. علت چیست؟

منطقه17 یکی از متراکم ترین مناطق تهران است و برای ساخت خطوط دوچرخه سواری فضای محدودی داریم، اما برای دستیابی به شهر انسان محور، بخش هایی از سواره رو و قسمت هایی از معابر عمومی را که برای ایجاد خطوط دوچرخه سواری پتانسیل لازم را دارند، به راستا دوچرخه سواری اختصاص داده ایم. در حال حاضر در حدفاصل خیابان شهید متین تا بوستان ولایت، راستا دوچرخه سواری به طول 185متر دایر است. در گذر طهرون و پارک آموزش ترافیک، 2راستا داریم که طول هر یک550متر است. راستا دوچرخه سواری خیابان قزوین هم 550متر طول دارد که از خیابان لقمان حکیم تا خیابان امین الملک امتداد پیدا نموده است. 3راستا دوچرخه سواری هم در خیابان مشفق کاشانی و پیاده راه های ساحل و یافت آباد در حال ساخت است که 2راستا تا انتها سال جاری و دیگری سال آینده به بهره برداری می رسد. راه اندازی یک خانه دوچرخه و ایجاد رمپ کنار پل های عابر پیاده و اختصاص قسمتی از پیاده راه ها به دوچرخه بند و پارکینگ دوچرخه هم از کارهای دیگری بوده که در این زمینه صورت گرفته است.

راستا دوچرخه سواری خیابان شهید متین که پرترددترین راستا دوچرخه است، به دلیل ساخت و ساز در این خیابان از ماه ها پیش غیرفعال شده است.

در خیابان شهید متین طرح تراش روکش آسفالت اجرا می گردد و قسمت هایی را که به تازگی روکش آسفالت تراش خورده، به دلیل برودت هوا نمی توانیم خط کشی کنیم، اما حد فاصل زیرگذر شهید مطهری تا زیرگذر عبدل آباد خط کشی شده است. البته این طرح عمرانی، تردد و استفاده دوچرخه سواران از این راستا را محدود ننموده و بسیاری از اهالی برای دسترسی به ایستگاه مترو زمزم از راستا دوچرخه سواری خیابان شهید متین استفاده می نمایند.

با توجه به قرارگرفتن باغ راه سلامت در حاشیه بزرگراه شهید نواب صفوی و فاصله داشتن از بافت مسکونی محله ها، پیش بینی می کنید که این راستا مورد استقبال اهالی قرار گیرد؟

این محل با آن که در حاشیه راستا بزرگراهی منطقه واقع شده، در 4بوستان جهاد، بومادران، کوشش و ساحل امتداد پیدا نموده و این بوستان های متوالی را به هم متصل می نماید. این ظرفیت، فضای تفریحی-ورزشی ایمن و مناسبی را به وجود می آورد که در تشویق شهروندان به پیاده روی و دوچرخه سواری نقش دارد. در مراحل طراحی و اجرای طرح باغ راه سلامت، فقط 2تا 3اصله نهال و کمتر از 20متر مربع چمن جا به جا می گردد تا حفظ فضای سبز بر جاذبه و طراوت محیط پیرامونی باغ راه بیفزاید. باغ راه سلامت در فاصله خطوط متروی3و7 قرار گرفته و می توان با استفاده از این راستا 5ایستگاه بین راستا را در مدت زمانی کوتاه تری طی کرد. در بوستان کوشش هم کانکس دوچرخه نصب می گردد تا با توجه به وسعت بوستان، امکان دوچرخه سواری در پیست مجزا فراهم گردد و شهروندان با رغبت بیشتری از این راستا استفاده نمایند.

بانوان هم می توانند برای دوچرخه سواری از باغ راه سلامت استفاده نمایند؟

در توسعه حمل و نقل پاک، رعایت عدالت و حفظ حقوق اجتماعی و شهروندی از اهداف مدیریت شهری است و برای رسیدن به این هدف تعدادی دوچرخه به مدارس دخترانه رضوان، حضرت فاطمه(س) و هاجر تحویل دادیم تا در زنگ ورزش و داخل حیاط دبیرستان استفاده نمایند. در مناسبت های مختلف هم شرایط دوچرخه سواری بانوان را مهیا کردیم که برگزاری همایش دوچرخه سواری بانوان با حضور تعداد زیادی از بانوان و مدیران شهری در پارک آموزش ترافیک، نمونه ای از آن است. در آموزش های شهروندی هم که برای ارتقای فرهنگ استفاده از حمل و نقل پاک برگزار می گردد، بانوان مشارکت زیادی داشته اند. در طرح باغ راه سلامت که در چند فاز و به طول حدود 4هزار متر اجرا می گردد، کوشش می کنیم ظرفیت لازم برای بهره مندی اقشار مختلف را به وجود آوریم.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 12 اسفند 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: andishemag.ir شناسه مطلب: 713

به "باغ راه سلامت، اهالی را به مترو می رساند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "باغ راه سلامت، اهالی را به مترو می رساند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید