ارائه فرش دست باف با طراحی گنبدی در موزه فرش

به گزارش مجله اندیشه، در موزه فرش تهران، گنبدهایی از فرش های دستبافت منطقه ها مختلف ایران که ابوالفضل ابوشاهی خالق آن ها است، به نمایش گذاشته شده است.

ارائه فرش دست باف با طراحی گنبدی در موزه فرش

گنبد ایدری عنوان فرش و اثری است که ابوالفضل شاهی ارائه نموده است. وی در عرصه فرش فعالیت داشته و قبلا فرش هایی با مضمون ترانه هایی که قالی بافان در پشت دار قالی می خواندند طراحی نموده بود. وی در زمینه بازسازی فرش نیز تبحر داشت. به همین علت همواره این ایده که چطور می توان فرش را از مفروش بودن درآورد و از فرش هایی که زیرپا افتاده اند، استفاده کرد، همراه وی بود. وی تصمیم داشت که فرش را با معماری ایرانی ترکیب کند که انتها در این زمینه پیروز شد و نام اثر خود را گنبد ایدری گذاشت. ابوشاهی ایدر به معنای اینجایی دانسته و آن را یک اصطلاح در معماری معرفی کرد. در معماری به مصالحی که از مکانی برداشته می گردد، ایدری می گویند. حتی ناصر خسرو هم به این عبارت در شعرهایش اشاره نموده است. ابوشاهی گفت:

سعی کردم قالی را که به عنوان بارزترین هنر ایرانی در طول تاریخ است، با معماری و گنبدهای مساجد و بناها ترکیب کنم که در نهایت اثری شکل گرفت که مورد توجه واقع شد.

وی، فرش های استفاده شده در این اثر را از فرش هایی با طرح های اصیل ایرانی که از نواحی مختلف کشور پیدا نموده است دانست و اذعان کرد، این فرش ها از شهرهای مختلف از جمله همدان، کاشان و بازار تهران جمع آوری شده است. ابوشاهی ارائه فرش در قالب تازهی مثل شکل گنبد را سبب شگفتی مخاطب دانسته و آثار خود را موجب دریافت بازخوردهای متفاوت و جالب از مخاطبان، معرفی کرد. این هنرمند در حالت عادی، گنبد یا فرش ایرانی را برای یک جهانگرد خارجی مجذوب نماینده دانست و اعلام نمود، اینکه آثار برای یک ایرانی در قالب تازه ارائه گردد، غریب به نظر می رسد. وی معتقد است به زعم بسیاری از اهالی هنر، کار هنر این است که آشنازدایی کند، اثری خلق کند تا مخاطب سورپرایز گردد و تکرار کارهای قبلی نباشد و بتواند جریان تازهی ایجاد کند که راهگشا باشد. او درباره سختی های کار و شکل دادن به قالی دستبافت، گفت:

با دوستان و هنرمندانی که با فرش کارهای تزئیناتی انجام می دادند، مشورت هایی کردم. ماکت گنبدها که از جنس آلومینیم ساخته شده، چند سالی در گوشه ای از کارگاهم مانده بود و همواره احساس می کردم ایده ای که برای آن دارم هنوز پخته نشده است تا اینکه دراین باره به نتیجه رسیدم و اجرای این مجموعه حدود پنج ماه زمان برد و به مرحله ای رسیدم که احساس کردم این اثر قابل نمایش است.

این هنرمند با بیان اینکه این مجموعه، مناسب فضای محیطی و موزه ای است، شرایط مالی موزه ها را برای خریداری یا سفارش چنین آثاری نامناسب دانست. در حال حاضر این آثار در یک تور در فضاهای محیطی می چرخد تا فکر مردم با آثاری که مواد اولیه آن صنایع دستی و سنتی است، آشنا گردد. ابوشاهی به ارائه و نمایش این اثر در فرهنگستان هنر، اوقاف و خانه هنرمندان در تهران اشاره نمود و گفت:

در حال حاضر در موزه فرش به نمایش گذاشته شده که فکر می کنم برترین فضا برای نمایش آن باشد. این مجموعه پیش از نمایش نیز در فضای کویر مرکزی عکاسی شد.

موزه فرش تهران در خیابان خیابان کارگر شمالی، تقاطع دکتر فاطمی قرار گرفته است. علاقه مندان برای بازدید از این اثر در موزه، می توانند همه روزه به جز ایام سوگواری از ساعت 9 تا 17 به آن مراجعه نمایند.

منبع عکس: خبرگزاری ایسنا

منبع: کجارو / خبرگزاری ایسنا
انتشار: 24 آذر 1403 بروزرسانی: 24 آذر 1403 گردآورنده: andishemag.ir شناسه مطلب: 2410

به "ارائه فرش دست باف با طراحی گنبدی در موزه فرش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ارائه فرش دست باف با طراحی گنبدی در موزه فرش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید