سودای تجارت بعضی مدارس به بهانه کنکور

به گزارش مجله اندیشه، یک روانشناس گفت: در حال حاضر مدارس تجارت خوبی در مورد کنکور دارند که فنی و حرفه ای ها قادر به رقابت با آن و جذب دانش آموز نیستند.

سودای تجارت بعضی مدارس به بهانه کنکور

به گزارش خبرنگاران، فائزه رمضانی در برنامه ای که با موضوع راهنمایی تحصیلی یا راهنمایی تحمیلی؟ به روی آنتن رادیو گفت وگو رفت، به کمبود مشاور آموزشی در مدارس اشاره نمود و گفت: بسیاری از مدارس کشور مشاور متخصص ندارند و بعضی نیز مشاور ندارند. تعداد زیادی از مدارس به ویژه غیردولتی ها، افرادی را به عنوان مشاور معرفی می نمایند که تحصیلات روانشناسی و مشاوره ندارند.

وی اضافه نمود: آموزش و پرورش دستورالعمل و بخشنامه های خوبی برای مشاوره راهنمایی تحصیلی دانش آموزان دارد. همچنین جلسات زیادی برای مشاوران برگزار می نماید و درباره راهنمایی تحصیلی به آنها آموزش می دهد اما نکته قابل توجه این است که مشاور برای مدارس کار می نماید، به معنای دیگر، مدارس کارفرمای مشاور هستند نه اداره آموزش و پرورش.

این مشاور در پاسخ به چرایی عملکرد مشاوران تحصیلی در سوق دادن دانش آموزان به سمت رشته های تجربی و ریاضی گفت: با درنظر دریافت کارفرما بودن مدارس، مشاور در عین حال که کار خود را انجام می دهد کوشش می نماید رضایت کارفرمای خود را نیز جلب کند.

رمضانی در تکمیل مطلب فوق اضافه نمود: طبیعی است با وجود این که مشاور تشخیص می دهد بهتر است دانش آموز در رشته فنی و حرفه ای تحصیل کند، سعی می نماید او را به ثبت نام در رشته های نظری ترغیب کند تا کلاس های درس مجتمع آموزشی را پر و در جهت رضایت کارفرمای خود حرکت کند تا شغل خود را حفظ کند.

وی بازدید دانش آموزان از هنرستان ها را برای راهنمایی تحصیلی آنان بسیار یاری نماینده دانست و اظهار کرد: تعداد بسیار کمی از مدارس این کار را انجام می دهند و حتی مدارس غیردولتی به طور جدی مانع این کار می شوند زیرا ترس از دست دادن دانش آموز را دارند.

این روانشناس با بیان اینکه مدارس فنی و حرفه ای در تمام جهان صندلی خود را پیدا نموده اند مطرح کرد: متاسفانه رشته های فنی و هنرستانی در ایران به لحاظ دید اجتماعی از اقبال کمتری برخوردارند.

رمضانی ادامه داد: زمانی که فنی و حرفه ای کار خود را به صورت جدی شروع کرد مدارس معمولی و شاخه نظری، تجارت آنچنانی در زمینه کنکور نداشتند اما اکنون که مدارس غیردولتی برای هر سال در حدود 20 تا 50 میلیون از دانش آموز دریافت می نمایند و تجارت خوبی در مورد کنکور دارند، فنی و حرفه ای ها قادر به رقابت نیستند زیرا کتاب تست، کلاس کنکور و تبلیغات تلویزیونی ندارند.

وی با ابراز تاسف از نحوه راهنمایی تحصیلی دانش آموزان رشته های تجربی اظهار کرد: به صورت قانونی دانش آموزانی که اولویت الف آنها تجربی نباشد حتی اگر معدل بالای 19 هم داشته باشند نمی توانند در این رشته تحصیل نمایند، به همین جهت به مدارس غیر دولتی روی می آورند که تعداد کلاس های خود را افزایش داده و به راحتی این افراد را جذب می نمایند.

رمضانی اضافه نمود: هجوم افراد به سمت رشته تجربی یک جو رقابتی شدید را ایجاد می نماید که حاصل آن قبولی در رشته ای است که جوابگوی زحمات زیاد دانش آموز نیست و این چیزی جز سرخوردگی برای جوانان به دنبال ندارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 2 آبان 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: andishemag.ir شناسه مطلب: 388

به "سودای تجارت بعضی مدارس به بهانه کنکور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سودای تجارت بعضی مدارس به بهانه کنکور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید